DERSOM: Storbritannia ikke hadde vært i EU hadde Premier League gått glipp av flere stjerner, som for eksempel Dimitri Payet. Foto: AP Photo / Thanassis Stavrakis
DERSOM: Storbritannia ikke hadde vært i EU hadde Premier League gått glipp av flere stjerner, som for eksempel Dimitri Payet. Foto: AP Photo / Thanassis StavrakisVis mer

Stoke-leder bekymret: - Brexit vil svekke Premier League

Styreformann Peter Coates i Stoke City er redd Premier League ikke vil tiltrekke seg de største talentene dersom Storbritannia bryter med EU.

- At man kan bevege seg fritt rundt i EU-landene er kritisk for å tiltrekke seg og signere spillere. Takket være EU kan europeiske spillere signere for britiske klubber uten å søke om arbeidstillatelse. Dette gjør det enklere og raskere å signere spillere fra hele Europa, skriver Coates i en kommentar for FourFourTwo.

STYREFORMANN: Peter Coates i Stoke City. Foto: Action Images via Reuters / Carl Recine
Livepic 
STYREFORMANN: Peter Coates i Stoke City. Foto: Action Images via Reuters / Carl Recine Livepic  Vis mer

Coates henviser til en organisasjon som heter «Britain Stronger In Europe». Organisasjonen la i april frem en undersøkelse som forteller hvorfor EU er viktig for engelsk fotball.

- Tallene avslørte at flere enn 100 Premier League spillere kunne vært hindret fra å signere for den klubben de er i. Det er spillere som hadde vært ute av stand til å få automatisk arbeidstillatelse i landet, forteller han.

- Hver eneste klubb hadde blitt rammet. Stoke for eksempel hadde gått glipp av 9 spillere hvis vi ikke var med i EU, det inkluderer Bojan og Joselu. Andre spillere på lista er Anthony Martial, Hector Bellerin, N'Golo Kante og Dimitri Payet.

I fjor høst skrev The Guardian at to tredjedeler av de europeiske stjernene i Premier League ikke ville kvalifisert seg til en arbeidstillatelse på fotballøya. Avisa nevner flere store navn som blant annet De Gea, Mata, Nasri, Azpilicueta, Krul og Mignolet.

- De som vil vi skal forlate EU sier det er bra å stoppe utenlandske spillere fra å komme til britisk fotball. Overraskende nok er jeg ikke enig. Å få de beste spillerne til Premier League og resten av fotball-pyramiden lar spillet blomstre. Det lager konkurranse om plassene og det hjelper britiske talenter å utvikle seg.

Coates påpeker at supportere vil se de beste talentene spille.

- Jeg er klar på min mening, Stoke City og Premier League vil bli svekket dersom vi forlater EU, skriver Coates.