SMART CORNER: Jonathan Walters banker inn ledermålet mellom West Ham-spillerne etter et uventet cornertrekk.Foto: TOBY MELVILLE / REUTERS / NTB SCANPIX
SMART CORNER: Jonathan Walters banker inn ledermålet mellom West Ham-spillerne etter et uventet cornertrekk.Foto: TOBY MELVILLE / REUTERS / NTB SCANPIXVis mer

Stoke scoret på trekket West Ham ikke ventet

Fikk med seg poeng fra London.


(Dagbladet): West Ham - Stoke 1-1.

West Ham hadde femteplassen på tabellen innen rekkevidde, men klarte ikke å utnytte overtaket mot Stoke i kveld.

Spesielt etter pause var Hammers dominerende hjemme på Boleyn Ground, men etter utlikningen like etter pause var det få klare målsjanser til noen av lagene.

- Vi var uheldige. Vi skapte nok sjanser til å vinne. Jeg misbrukte to sjanser selv, men det er et bra resultat etter å ha kommet under 1-0 mot disse gutta. Det var en bra kamp. Et bra poeng, alt i alt, sier West Ham-kaptein Kevin Nolan ifølge BBC.

GLEDE: O'Brien hadde så vidt kommet seg på beina etter scoringen før han ble lagt i bakken av Andy Carroll og Kevin Nolan. Foto: KIRSTY WIGGLESWORTH / AP / NTB SCANPIX
GLEDE: O'Brien hadde så vidt kommet seg på beina etter scoringen før han ble lagt i bakken av Andy Carroll og Kevin Nolan. Foto: KIRSTY WIGGLESWORTH / AP / NTB SCANPIX Vis mer

Stoke er kjent for muskelkraft og dødballstyrke. Det var også en dødball de tok ledelsen på i kveld, men det var et smart trekk og ikke rå kraft som var hemmeligheten.

Jonathan Walters gjorde et buet løp ut fra bakerste stolpe, forbi straffemerket og videre fram i feltet. Corneren ble slått rett i beina på ham, og skuddet på første berøring blåste i mål.

Det skal sies at Charlie Adam brukte muskler for å sperre West Ham-spiller George McCartney som forsøkte å følge løpet til Walters - uten at dommeren så forseelsen.

- På dette nivået trenger du å gjøre noe nytt, og vi har jobbet med dette hele uka og vi visste det var en åpning der. Heldigvis fungerte det, og vi tok fortjent ledelsen, sier Adam ifølge BBC.

BRYTEKAMP: West Hams Joey O'Brien (liggende til venstre) var tett markert, men fikk stukket fram beinet og styrt inn 1-1 mot Stoke. Foto: TOBY MELVILLE / REUTERS / NTB SCANPIX
BRYTEKAMP: West Hams Joey O'Brien (liggende til venstre) var tett markert, men fikk stukket fram beinet og styrt inn 1-1 mot Stoke. Foto: TOBY MELVILLE / REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer

Steven N'Zonzi var nær ved å øke til 2-0 for gjestene, men skuddet hans var et par centimetere for høyt, og spratt fra tverrliggeren og ned like utenfor målstreken.

West Ham gikk aggresivt til verks etter pause, og skapte store sjanser umiddelbart. Først misset Kevin Nolan fra kort hold, men bare et par minutter seinere styrte Joey O'Brien ballen i mål etter innlegg fra Gary O'Neill.

West Ham var nærmest vinnermålet etter innlegg og dødballer, men klarte ikke å få nok kraft og presisjon i avslutningene.

Ved et par anledninger hadde Stoke spillere på vei alene mot Jussi Jääskeläinen, men ble vinket av for offside.