Stoke seirende ut av luftkrigen på Ewood Park

Kjempet Blackburn i senk.

VANT KRIGEN: Ryan Shawcross og Stoke duellerte best på Ewood Park da de vant 2-0 mot Blackburn.Foto: SCANPIX/AP Photo/ Dave Thompson/PA
VANT KRIGEN: Ryan Shawcross og Stoke duellerte best på Ewood Park da de vant 2-0 mot Blackburn.Foto: SCANPIX/AP Photo/ Dave Thompson/PAVis mer

Managerløse Blackburn står fast på nedre halvdel av tabellen. 2. juledag ble det nok et skuffende resultat da Stoke dro hjem med 2-0.

Hjemmekampen var den andre etter at Sam Allardyce måtte forlate managerstolen i Morten Gamst Pedersens klubb. Blackburn var sugne på tre poeng etter skuffende 1-1 mot West Ham, men de klarte ikke å skape sjanser mot bortesterke Stoke.

Det sto 0-0 til pause, og etter hvilen var det gjestene som kom best i gang. Matthew Etherington la en strålende corner, og i feltet ventet Robert Huth, som skallet ballen i lengste hjørne i duell med Mame Biram Diouf.

Og det var Stoke som fortsatte å kjøre på Ewood Park. Blackburn hadde nok med å holde unna, og tre minutter på overtid trygget i tillegg bortelaget ledelsen. Ricardo Fuller serverte til Marc Wilson, som brukte ett touch før han banket ballen inn fra midten av Blackburns 16- meterfelt.

Dermed gikk Stoke forbi Blackburn på tabellen etter sin første seier på fire kamper. For Gamst Pedersen & co. ser det stadig tristere ut. Laget har ikke vunnet på over tre uker og ligger på 13.-plass.

(NTB)