Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stoke-sjef snakket pent om Webb i april - nå reagerer FA

Brannslukker for harde livet etter at Ferguson ble tiltalt.

MENTE WEBB VAR BEST I BRANSJEN: Stoke-manager Tony Pulis mente Howard Webb hadde en spesiell aura ved seg, og at man ikke kunne få en bedre dommer til semifinalen mellom Stoke og Bolton 17. april. FA reagerte ikke da, men har nå - over en måned senere - funnet grunn til å slå ned på uttalelsene.   REUTERS/Eddie Keogh
MENTE WEBB VAR BEST I BRANSJEN: Stoke-manager Tony Pulis mente Howard Webb hadde en spesiell aura ved seg, og at man ikke kunne få en bedre dommer til semifinalen mellom Stoke og Bolton 17. april. FA reagerte ikke da, men har nå - over en måned senere - funnet grunn til å slå ned på uttalelsene. REUTERS/Eddie Keogh Vis mer

(Dagbladet): Sist fredag ble sir Alex Ferguson tiltalt av FA for upassende dommerskryt av Howard Webb i forkant av seriefinalen mot Chelsea.

Han fikk frist til 16. mai med å svare på tiltalen, men lot være å benytte seg av muligheten. I går opplyste FA at Ferguson hadde fått en advarsel mot å gjenta oppførselen i framtida. Det samme fikk også Chelsea-manager Carlo Ancelotti, som fram til da ikke hadde blitt nevnt i noen tiltale.

Nå har FA også gravd opp gamle episoder av lignende karakter, som de av ukjente årsaker ikke fant grunn til å reagere på da de fant sted, men først nå velger å slå ned på.

I forkant av FA-cupsemifinalen mellom Stoke og Bolton den 17. april uttalte nemlig Stoke-manager Tony Pulis seg i rosende vendinger om Howard Webb, som skulle dømme oppgjøret.

- Jeg oppfatter Howard som en glimrende dommer, man får dem ikke bedre. Vi er glade for at han dømmer. Det som gjør ham spesiell er den lille auraen som omgir ham. Han håndterer spillerne veldig bra, og jeg tror de fleste respekterer ham, sa Pulis, ifølge ESPN.

Pulis mottok i dag en advarsel for uttalelsene, for da som nå var det ikke tillatt å uttale seg om dommere i forkant av en kamp på noen som helst måte.

Det man kan stusse over er at Pulis' uttalelser ble avgitt tre uker før Ferguson snakket om Webb - at det det først nå har påkalt oppmerksomheten til FA.

- FA har i dag advart Tony Pulis med tanke på sin framtide oppførsel. Advarselen handler om uttalelser i media i forkant av FA-cupsemifinalen mot Bolton Wanderers 17. april, heter det i en uttalelse fra FA.

BLE TILTALT: Tre uker etter at Pulis ustraffet hadde snakket pent om Howard Webb, ble sir Alex Ferguson tiltalt for å gjøre det samme. United-sjefen fikk i går en advarsel. Foto:  (AP Photo/Jon Super)
BLE TILTALT: Tre uker etter at Pulis ustraffet hadde snakket pent om Howard Webb, ble sir Alex Ferguson tiltalt for å gjøre det samme. United-sjefen fikk i går en advarsel. Foto: (AP Photo/Jon Super) Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media