Stokes «innkastvåpen» lanseres som Thorkildsen-utfordrer

Men Delap trives best på fotballbanen.

(Dagbladet.no): Det er få av dem som trekker umiddelbare paralleller mellom Stokes midtbanesliter Rory Delap og vårt eget spydess Andreas Thorkildsen.

Likevel er det et umiskjennelig kjennetegn ved dem begge at de besitter kastarmer som er egnet til å skape frykt hos motstanderen.

Delaps naturstridig lange innkast, har vært et av Stokes aller fremste angrepsvåpen i debutsesongen i Premier League.

Det har fått enkelte til å lufte ideen om at 32-åringen heller burde satse på tartandekket mot OL i London i 2012, nå som fotballkarrieren likevel nærmer seg slutten, som utfordrer til Andreas Thorkildsen, Tero Pitkämäki og de andre spydessene.

Iren var nemlig spydkaster i sine yngre dager, men valgte bort friidretten til fordel for fotballen tidlig i tenårene. Han har derfor liten tro på noen olympisk deltagelse i den britiske hovedstaden om fire år.

- Det skal være ganske tynt med alternativer dersom de vil satse på meg. Riktignok representerte jeg Irland i spydkast i ungdommen, så jeg var ganske god, men jeg vet ikke om jeg holder olympisk standard, sier Delap til Stoke Sentinel.

Hans personlige rekord skal være på rundt 40 meter, så det er vel høyst tvilsomt om selv intensiv trening kan få ham opp på Thorkildsen-nivå, som gikk til topps i «Fugleredet» i Beijing med 90,57 meter og står med en bestenotering fra Bislett på 91,59 meter.

FRYKTET ANGREPSVÅPEN: Rory Delaps farlige innkast har fått enkelte til å lufte ideen om OL-deltagelse i 2012 for iren, som har en fortid som spydkaster. Det er imidlertid ingen utfordring Delap er særlig lysten på å ta. Foto: AFP/Scanpix
FRYKTET ANGREPSVÅPEN: Rory Delaps farlige innkast har fått enkelte til å lufte ideen om OL-deltagelse i 2012 for iren, som har en fortid som spydkaster. Det er imidlertid ingen utfordring Delap er særlig lysten på å ta. Foto: AFP/Scanpix Vis mer
Stokes «innkastvåpen» lanseres som Thorkildsen-utfordrer
OLYMPISK TITTELFORSVARER: Om tanken på å utfordre Andreas Thorkildsen om OL-tronen var årsaken til at Rory Delap avviser deltagelse i London i 2012, er heller tvilsomt, men Stoke-spilleren skulle likevel fått en stri tørn med å overvinne nordmannen.