MÅLLØS: Roar Stokke mener Rosenborg har mye å forbedre ved angrepsspillet sitt. Mot Celtic ble det null mål på to kamper. Her er Nicklas Bendtner. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
MÅLLØS: Roar Stokke mener Rosenborg har mye å forbedre ved angrepsspillet sitt. Mot Celtic ble det null mål på to kamper. Her er Nicklas Bendtner. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpixVis mer

Rosenborg møter Ajax

Stokke om Rosenborgs trekning: - Hadde fått trøbbel uansett hvem de hadde møtt

Roar Stokke mener Europa League for øyeblikket er det nivået norske klubber hører hjemme.

(Dagbladet): Rosenborg gikk skuffende ut av Champions League-kvalifiseringen etter 0-1-tap sammenlagt mot Celtic.

Fredag ble det klart at trønderne igjen skal få bryne seg på en historisk fotballstorhet - Ajax.

- Det er en vanskelig trekning. Vi så mot Celtic at Rosenborg anno 2017 ikke er på det nivået de ønsker, sier fotballkommentator Roar Stokke til Dagbladet.

- De er solide defensivt, men sliter med samhandlingen framover. De har mye å hente på den siste tredjedelen av banen. Det er der skoa trykker.

KOMMENTATOR: Roar Stokke (til venstre) med kollega Vidar Davidsen. Foto: Jon-Michael Josefsen / NTB Scanpix
KOMMENTATOR: Roar Stokke (til venstre) med kollega Vidar Davidsen. Foto: Jon-Michael Josefsen / NTB Scanpix Vis mer

- Velspilt fotball

Den rutinerte Viasat-kommentatoren lanserer Ajax, fjorårets tapende finalist i Europa League, som klare favoritter.

- Jeg tror Rosenborg hadde fått trøbbel uansett hvem de hadde møtt. Det fikk man se mot Dundalk, sier Stokke.

Kommentatoren mener Ludogorets og BATE Borisov hadde vært verre motstand på grunn av deres nylige Champions League-erfaring, men utdyper at kvaliteten som ligger i Ajax’ yngre rekker er enorm.

- De har unge spillere som har strålende teknikk. De har en velspilt fotball, det så man i finalen mot Manchester United der de hadde ballen soleklart mest.

- Det blir spennende for Rosenborg-spillerne å møte spillere som Klaas-Jan Huntelaar, Kasper Dolberg og Justin Kluivert, sønn av Patrick Kluivert.

Saken fortsetter under lenken.

- En referanse

Stokke tror den positive siden ved å møte lag som Celtic og Ajax er det at Rosenborg får se hvor nivået ligger blant midtsjikteklubbene i Fotball-Europa.

- Det er en referanse for hvor de skal. Som mot Celtic, er det ingen som forventer noe. Det er ingen stilkarakterer. De kan slippe ned skuldrene, sier Stokke, og omtaler Europa League som det riktige nivået for Rosenborg og norske klubber ellers.

Videre sier kommentatoren at Rosenborg må fortsette med det solide forsvarsspillet de viste på Celtic Park, slik at de kan spille med håp på Lerkendal stadion.

- Borte må de forsvare seg godt. Enda bedre enn mot Celtic. Skal de skape trøbbel for motstanderne, må de gjøre det når de har ballen. På Lerkendal hadde de et langskudd fra Yann-Erik de Lanlay. Det var det.

- Drømmer om dette

Stokke tror Kåre Ingebrigtsen og RBK raskt rister av seg skuffelsen og retter fokus mot Europa League og en ny fantastisk opplevelse på Johan Cruijff Arena.

- Spillerne til Rosenborg står opp hver dag og drømmer om slike kamper, sier Stokke.

Kommentatoren forventer at 50 000 møter opp på stadion i Nederland.

- Det er en kultur der for å stille opp. Ajax er mye av det Rosenborg ønsker å være. De har mange unge og lokale spillere. Fansen støtter laget. Det er også en begeistrelse som de Nederlandske fotballdamene har skapt.