Stoler på Ballack

Tyskland har skjebnen i egne hender. Men glipper taket? Følg Tyskland - Tsjekkia direkte klokka 20.45.Og Nederland - Latvia

(Dagbladet.no): Tyskland trenger bare en seier mot Tsjekkia i kveld for å være klare for kvartfinale mot Sverige. Det høres egentlig enkelt ut, ettersom Tsjekkia alt har vunnet gruppa, og trolig sparer spillere som Pavel Nedved og Jan Koller.

- Å tro at det er noen fordel vil være tåpelig, sier Oliver Kahn ifølge Soccernet.com.

I EM 2000 var situasjonen omtrent den samme da Tyskland ble slått 3-0 av Portugal og sendt ut av mesterskapet.

Det har blitt trukket frem gjentatte ganger at tyskerne ikke har slått en europeisk motstander siden nettopp Tsjekkia ble beseieret på «golden goal» i EM-finalen i 1996. Det er først og fremst et statistisk kuriosa om sølvvinnerne i VM for to år siden, men trener Rudi Völler er likevel ikke glad for statistikken.

- Det er på tide at den forandres, sier han.

Tyskland sparer ikke på noenting i dag, og spesielt Michael Ballack får et stort ansvar lagt på skuldrene.

- Det er veldig viktig at Michael Ballack kommer seg nær boksen og i scoringsposisjon, sier Rudi Völler.

Tyskerne imponerte tidvis i åpningskampen mot Nederland. Mot lille Latvia gikk alt i stå, og det endte målløst.

- Hvis vi viser den samme lidenskapen som mot Nederland er jeg sikker på at vi vil få det til, sier Völler.

Det er ventet at han vil gå tilbake til formasjonen fra åpningskampen, med Kevin Kuranyi alene på topp. I så fall er Freddy Bobic tilbake på benken.

I den andre kampen i gruppa møtes Latvia og Nederland. Nederland var skuffende mot Tyskland, men kanskje det beste laget i fotballfesten som de tapte 2-3 for Tsjekkia. Nederland bør klare Latvia i kveld, men er avhengige av tsjekkisk nødhjelp. Det spørs om Tsjekkias B-lag kan gi dem det.

VIL HELST SE BALLACKS SMIL I DAG: Rudi Völler må få Michael Ballack i scoringsposisjon om Tyskland skal gå videre fra gruppe D