Stoler på Mini igjen

TRONDHEIM (Dagbladet): Litt småsjuk og litt overvektig har Mini - som har bommet på to av to straffer i Mesterliga-karrieren - fortsatt Nils Arne Eggens tillit fra merket. - Hvor straffene går legger jeg meg ikke opp i, sier Eggen.

Dermed avslører RBK-trollet at det finnes ting han ikke bryr seg med på Lerkendal.

- Bryr seg ikke, han Nils sier du? spør Mini og tenker tilbake på straffemissen mot Porto hjemme. Den som gikk midt i mål, med to skritts fart og som traff en portugisisk keepertå. For hvem var det ikke som lurte på hvorfor den lille ikke dyttet akkurat det straffesparket bort i kroken?

- Det var Nils det, sier Mini.

- Jeg spurte bare fordi keeperen gikk så tidlig til den ene sida, sier Eggen.

To bom

- Og får vi en mulighet mot Real Madrid i morgen kveld, så blir det Mini igjen.

- Med to skritts fart, sier skytteren og er steindøv på de øra som siden Porto-missen har hørt at to skritt er arrogant, unødvendig og tåpelig. - Jeg har scoret på så mange sånne straffer at det kommer jeg til å fortsette med.

Men:

De straffene Mini snakker om har aldri følt nettmaskene i Mesterligaen. Der har Mini bommet to av to.

- Dæven, det stemmer nok det, sier Mini. - Den mot Blackburn gikk i tverrliggeren og den siste traff altså Porto-keeperen i tåa. Men jeg gir meg ikke og tar revansje mot Real. Hvis vi får straffespark.

Fra treningsleiren i England gikk det rykter om at Nils Arne Eggen skulle ha sagt at Mini er i sitt livs fysiske form - det vil si struttende av muskler og ditto lite underhudsfett. Det er helt feil.

- Det blir for mye fint liv, men jeg trives ikke med vann og korn, sier Mini. - Jeg må ha en cola og en burger sånn i ny og ne. Og jeg veier jo bare fire kilo mer enn da jeg spilte i Young Boys.

Og:

- Nå er jeg gammel.

Sjuk med Drillo

Og sjuk også. Mini har nemlig ikke vært i orden siden han TV-intervjuet Drillo for ei uke siden. I går kveld lurte han på hvor mye han orker i morgen.

- Det som er helt sikkert er at jeg spiller. - Det river i kassa, men jeg løper til det er tomt. For har du ikke feber, så er det ikke noe som heter at du ikke kan trene eller spille. Og jeg har ikke feber.

I Madrid for drøyt to måneder siden så det ut som om hele Rosenborg var utsatt for heteangrep.

- Det blir en annen kamp nå, sier Mini. - Banen er dårligere, vi skal presse høyere og forhåpentligvis treffer vi litt med pasningene våre også.

<B>STERK I TROEN: - Jeg gir meg ikke og tar revansje mot Real.
Mini