Stoler på Rooney

Fra et ferdigskrevet manus forsikret David Beckham at alle engelske fotballspillere elsker å spille for landet sitt.

LONDON (Dagbladet): Etter alt oppstyret rundt boikotttruslene prøvde Beckham å vinne nasjonal sympati under den sensurerte pressekonferansen i Tyrkia i går.

Beckham presiserer, opplest fra et ferdigskrevet manus, at ingen må være i tvil om at alle Englands landslagsspillere ser det som en stor ære å spille for landet sitt.

- Vi er stolte av den engelske drakten, sier Becks. - Og jeg kan underskrive på at alle som er her, elsker å spille for England. Og samholdet i troppen er massivt, samtidig som vi vet at vi har noe å bevise.

- Det vil de se når vi går på banen mot Tyrkia.

Må tåle såpass

- Men dere kalles jo for noen oppblåste millionærer - overskriftene i England raser jo mot arroganse og spillere uten bakkekontakt?

- Disse overskriftene vil alltid være der så lenge lønningene er som de er i fotballen. Og det må vi spillerne tåle - den kritikken kan vi leve med. For det er vi sjøl som har satt oss i denne posisjonen. Og det eneste vi kan gjøre for å svare, er å vise hvor viktig England og fotballen er for oss, sier David Beckham.

I Waynes world

I Michael Owens fravær er Wayne Rooney (17) utpekt som Englands målscorer i Istanbul i kveld. Spørsmålet er bare om han har hode til det. Men kroppen, den som mest minner om en boksers er der. Sammen med vinnende egenskaper som vilje (når den er kontrollert), temperament (når det er under kontroll) og ferdigheter (ikke til å diskutere).

Og da gjenstår egentlig bare evnen til å tilpasse seg omgivelsene på Fenerbahge Stadion slik at de to faktorene som utgjør forskjellen mellom en god Wayne Rooney og en alldeles idiotisk Wayne Rooney, ikke løper løpsk.

Men er det mulig?

- Ja, svarer David Beckham på et av de spørsmålene det var lov til å stille på gårsdagens sensurerte pressekonferanse. Nærmet man seg sidelinja, det vil si temaer som streik, doping, og trusler, ble man bedt om å komme seg inn på banen igjen fortest mulig. Eller bli byttet ut med en spørsmålsstiller med litt mer dannelse.

Overfor the beautiful game, som engelskmennene kaller det.

Det som akkurat nå bare stinker.

<!--BTEK0--> AVGJØRENDE: David Beckham og Wayne Rooney blir to av Englands viktigste menn i Tyrkia i kveld.