Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stoler på sola

Peter Brüchmann er sportsredaktør i den danske avisa BT, og Dagbladets gjestekommentator. Han innrømmer at alt ikke er som det skal i den danske troppen før møtet med Norge.

DET DANSKE

landslaget er langt unna toppformen. Med sin fantastiske form for humor - og evige trang til å le - vil nordmennene kanskje tro at dette er bare tull. Men det er det absolutt ikke.

Vi teller ned til Danmark- Norge, årets fotballkamp. Sannheten før stormøtet er at Morten Olsens gutter slett ikke er i slag. Hvis en spillers form kan være glovarm, er det nærmest kjølig i Vedbæk nå om dagen, og det er et faktum vi helst skulle vært foruten. Så vennligst hold hemmeligheten på denne siden av Skagerrak.

HVIS VI SER

på den forventede danske startoppstillingen, aner vi at flere av spillerne ikke er der de skal være:

Thomas Helveg og Martin Laursen har i år nærmest dansk rekord i stillesittende arbeid.

Dennis Rommedahl er upopulær hos publikum. Han har kommet på kant med suksesstrener Guus Hiddink og kan bli solgt.

Ebbe Sand ser mest ut som han trenger sommerferie. Han har så lav selvtillit at medspillerne nærmest hyller ham og dunker ham i ryggen - som en moralsk oppbygging - når han klarer å snøre begge fotballstøvlene.

En rekke andre spillere bærer skuffelsenes tunge bør:

Thomas Sørensen rykket ned med Sunderland og er ikke nødvendigvis en mann på vei til millionukelønn i Arsenal.

René Henriksen misset nok et mesterskap med Panathinaikos. Den slags tærer på motivasjonskontoen.

VURDERT SPILLER

for spiller er bildet ganske så dystert. Men heldigvis er det Norge som er motstander på lørdag. Heldigvis er det juni også - hvor ordene sol, sommer og fotballfeber garanterer en dansk fotballfest. Og heldigvis: Et dansk lag med mange odds imot seg kan garantere oss en kanonkamp. Så det at flere danske spillere er ute av form, trenger ikke å være verdens dårligste nyhet.

Men bekymringen er reell nok. Det var vel også derfor at Morten Olsen justerte troppen ganske kraftig sist søndag. Flere av spillerne fikk beskjed om at de likevel ikke er aktuelle til kampen. Andre kom med fordi formen er intakt.

Det var det som var tilfelle med pokalfighteren Kaspar Degas, FCKs svar på Peter Nielsen. BT utpekte ham som en opplagt Poulsen/Wieghorst-erstatter for ti dager siden. Det gjelder også Morten Skoubo, som har gjort det bra, men som samtidig har vist oss hvor stort det danske angrepsproblemet egentlig er.

MORTEN OLSEN

flørtet med norske medier i går da han sa at 3- 5- 2 er en mulig dansk oppstilling. Ja, det virket nærmest som han ville at Norge skulle få den beskjeden.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media