Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stolpe ut for Vålerenga

Tom Nordlie er fortvilet over lagets manglende uttelling foran mål. -Vi har skapt nest flest sjanser i hele Tippeligaen, sier Nordlie til Dagbladet.no. Likevel er det bare Start som har scoret mindre enn Oslo-klubben.

- I følge statistikkene er det bare Rosenborg som har skapt flere sjanser enn oss denne sesongen. Det er derfor utrolig at vi ligger der vi ligger, sier Nordlie, som mener en blanding av uflaks og udyktighet forklarer lagets manglende uttelling.

- Når vi så langt i sesongen har hatt tolv stolpeskudd, så har ikke det med udyktighet å gjøre.

- Det har det derimot når vi misser ni ganger alene med keeper, sier den tidligere Odd-treneren.

Kollektiv angrepssvikt

Det har lenge vært spekulasjoner i media om at Vålerenga skal kjøpe seg minst en ny spiss. Nordlie tror ikke løsningen er så enkel.

- Vi har ok spillere på topp, men kunne ha trengt mer fart. Det er likevel ikke sånn som media fremstiller det at bare vi kjøper en spiss så vil alt ordne seg. Det er det kollektive i angrepsspillet som låser seg når vi nærmer oss de siste 20 meterne. Da er det ikke nok bare å kjøpe inn en spiss, sier Nordlie, som tror all fokuseringen på klubbens spisser kan ha virket negativt inn.

- Min jobb er å jobbe med de mentale prosessene. Hvis en spiller til stadighet får høre at han ikke er god nok, vil han til slutt tro det selv. Derfor velger jeg heller å fokusere på det positive ved spilleren, sier Nordlie.

Solid defensivt

I fjorårssesongen var Vålerenga veldig sårbare i forsvar, men den delen av spillet har ikke vært noen akilleshæl denne sesongen

- Hele ni lag har sluppet inn flere mål enn oss, og det er bare to lag som slipper til færre sjanser foran eget mål enn det vi gjør. Det er ikke i forsvar skoen trykker, sier Vålerenga-treneren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media