Stolpene i veien for scoring på Villa Park

Chelsea klarte ikke å øke avstanden på tabelltoppen.

TVERRLIGGERTREFF: Nicolas Anelkas stupheading gikk via gresset og opp i tverrliggeren.Foto: SCANPIX/EPA/LINDSEY PARNABY LTD.
TVERRLIGGERTREFF: Nicolas Anelkas stupheading gikk via gresset og opp i tverrliggeren.Foto: SCANPIX/EPA/LINDSEY PARNABY LTD.Vis mer

|||(Dagbladet): Aston Villa - Chelsea 0-0.

Serieleder Chelsea - uten uten Didier Drogba, uten Frank Lampard og uten Salomon Kalou - sto overfor en tøff utfordring da de gjestet Villa Park i Birmingham.

Med tre av sine fremste målscorere fraværende i startoppstillingen, virket Carlo Ancelottis menn langt fra så ustoppelige som de har framstått i seks av sju ligakamper så langt.

Likevel er 0-0 på en vanskelig bortebane overhodet ingen krise, og Chelsea-sjefen minner om at det gikk enda dårligere i fjor da det ble 1-2 tap.

-  Vi spiller ikke bra i første omgang, men vi blir bedre i annen og tar etter hvert kontroll på kampen. Men det er et godt resultat mot et godt lag, og vi tapte tross alt her i fjor, sier Chelsea-trener Carlo Ancelotti til Sky Sports etter kampen.

Tannløst
Prestasjonen i første omgang kan best beskrives som tannløs, hvor én ufarlig avslutning mellom stengene var hele beholdningen for gjestene fra Vest-London.

STOLPETREFF: Petr Cech reagerte ikke raskt nok, men ble reddet av stolpen da en Villa-dødball gikk forbi alt og alle.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples
STOLPETREFF: Petr Cech reagerte ikke raskt nok, men ble reddet av stolpen da en Villa-dødball gikk forbi alt og alle.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples Vis mer

Vertene var ikke så mye giftigere, men kom tidlig til en stor målsjanse da Stephen Ireland skjøt like utenfor.

Like etterpå fikk John Carew, som spilte fra start i Emile Heskeys fravær, sin beste mulighet i kampen da assistentdommer ikke markerte for offside, og nordmannen kom alene med Petr Cech. Vinkelen ble imidlertid vrien, og tsjekkeren avverget forholdsvis greit med en god enhåndsredning.

Resten av omganget fortonet seg som et eneste langt gjesp, men Chelsea hevet seg mangfoldige hakk etter Ancelottis pauseprat, og framsto langt kvassere etter hvilen.

Sjansebonanza i sluttminuttene
Aston Villa forsvarte seg imidlertid godt, selv uten midtstopperkolossen Richard Dunne, som måtte gi seg med skade allerede etter 13 minutter, og de store mulighetene åpenbarte seg ikke før mot slutten av kampen.

De fordelte seg jevnt mellom begge lag, men metallet sto i veien for uttelling ved tre tilfeller.

Først smalt det bokstavelig talt i stolpen da Branislav Ivanovic satte pannebrasken på en presis crosser. Sekunder senere var Villa farlig frampå da en dødball gikk forbi alt og alle, inkludert Petr Cech, men kulas ferd stoppet i stolperota.

OVERTIDSBOM: Nigel Reo-Coker kom aleine med Petr Cech på overtid, men lobben satt ikke der den skulle.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples
OVERTIDSBOM: Nigel Reo-Coker kom aleine med Petr Cech på overtid, men lobben satt ikke der den skulle.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples Vis mer

Med Drogba henvist til TV-stolen, ble Nicolas Anelka flyttet fra kanten og inn i midtspissrollen. Kanskje ville den alltid målkåte ivorianeren gjort mer ut av Josh McEachrans glimrernde serve minuttet før slutt, men Anelka var også uheldig da stupheadingen gikk via gresset og opp i tverrliggeren.

På overtid kunne Villa stukket av med samtlige tre poeng da Nigel Reo-Coker utnyttet sløv ballbehandling hos Chelsea-kaptein John Terry. Reo-Coker stjal med seg ballen opg satte full fart framover, men ble ubesluttsom i konfrontasjon med en utrustende Cech, og lobbforsøket endte i nettveggen.

Dermed gikk Chelsea målløse av banen for annen bortekamp på rad, men i motsetning til møtet med Manchester City, forlot man i det minste fremmed gress med ett poeng.

City kan med det krype enda nærmere serielederen dersom det skulle bli seier mot Blackpool i morgen. De lyseblå fra Manchester er i likhet med byrival United, Arsenal og Tottenham nå fem poeng bak Chelsea, men kan redusere forspranget til to poeng med tre poeng på søndag.