Stolpetreff unna perfekt for Rosenborg

Minuttet etter skaffet i stedet København seg et veldig godt Champions League-utgangspunkt.

HÆL-MÅL: Markus Henriksen styrte et Anthony Annan-skudd i mål - med hælen. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
HÆL-MÅL: Markus Henriksen styrte et Anthony Annan-skudd i mål - med hælen. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIXVis mer

||| LERKENDAL (Dagbladet): Rosenborg - FC København 2-1, playoff til Champions League.

Fotballen er full av marginer og i løpet av sekunder kan alt bli snudd på hodet.

Noen minutter før slutt var både Mushaga Bakenga og Rade Prica bare noen centimeter unna å score 3-0. Da hadde Rosenborg hatt omtrent begge beina i Champions League.

- Det var situasjonen i kampen. Mushaga gled og i stedet for 3-0 til oss, så reduserte FCK på en corner like etter. Vi går alltid på banen for å vinne og 2-1 er for så vidt et ålreit resultat, sier Nils Arne Eggen til Viasat 4.

Men i stedet for RBKs tredje mål reduserte Jesper Grønkjær altså til 2-1 noen sekunder etter - og dermed er det FCK som faktisk har et godt utgangspunkt før returkampen i Parken neste onsdag.

- Jeg syns verken vi eller RBK spilte opp mot vårt beste. Mange store sjanser, og vi hadde best ballinehav, sier Ståle Solbakken, som var misfornøyd med sine beste spillere.

- (Dame) N'Doye hadde ingen god dag i dag, selv om han fikk de sjansene vi hadde håpet på. Men det bortemålet er selvfølgelig veldig viktig, sier han.

Perlemål Det var en småmagisk stemning på Lerkendal i kveld, med nesten fullt hus og nok en gang Champions League-hymnen i solnedgang.

DRØMMEMÅL: Steffen Iversen scoret et mål i øverste Champions League-klasse - etter et herlig framspill. Her gratuleres han av Rade Prica. Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD
DRØMMEMÅL: Steffen Iversen scoret et mål i øverste Champions League-klasse - etter et herlig framspill. Her gratuleres han av Rade Prica. Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD Vis mer

Rosenborg hadde relativt bra kontroll på danskene i starten, men mest av alt var begge lagene litt forsiktige i innledningen. RBK kastet ikke alle fram i hodeløse angrep, slik de gjorde i åpningen mot Start på lørdag.

I stedet hentet de fram en scoring fra en herlig designhylle, 23 minutter inn i kampen.

Per Ciljan Skjelbred spilte inn til Rade Prica, som løftet ballen opp til Markus Henriksen rundt 16-metersstreken. Han stusset den videre til Steffen Iversen - som på volley banket ballen i nettmaskene.

Assist banens yngste (18) - scoring banens eldste (33).

Store FCK-sjanser Så lekker var ikke lekkasjene i Rosenborg-forsvaret mot slutten av førsteomgangen. Trønderne ga fra seg initiativet og danskene skapte et par feite sjanser.

Det sies om spissen Dame N'Doye - som hadde fem mål på de tre siste kampene før denne - at han trenger noen sjanser før han scorer.

I løpet av to minutter misbrukte han to store.

Den siste var gigantisk, og bare en superredning fra Daniel Örlund hindret senegaleseren fra å utlikne da han var alene gjennom.

Henriksen-hæl Rosenborg scorer rundt en tredel av målene sine rett etter pause, og slik gikk det i kveld også.

TRENERDUELLEN: Nils Arne Eggen og Ståle Solbakken hilser på hverandre før kampstart. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
TRENERDUELLEN: Nils Arne Eggen og Ståle Solbakken hilser på hverandre før kampstart. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer

Åtte minutter inn i andreomgangen prøvde Anthony Annan seg med et skudd fra 20 meters skrått hold - og midtbanekometen Henriksen styrte kula i mål med hælen.

- Det var litt heldig, men mål er mål. Det var veldig viktig å få seieren, men det er utrolig bittert å få den siste i mot etter de sjansene vi hadde like før, sier Markus Henriksen.

Iversen stoppet - ufrivillig, for det gikk veldig raskt - en stor Claudemir-sjanse med hånda like etter, og Rosenborg var heldige som ikke fikk straffe mot seg.

Samme Steffen var nær scoring to ganger seinere, i det som var noen morsomme minutter. Først da han prøvde å vrenge et skudd i lengste kryss og deretter da han kastet seg fram og prøvde å dytte ballen over streken med tåa.

Og så de dramatiske sluttminuttene:

Åtte minutter før slutt ble Prica spilt gjennom, men han traff bare stanga. Og på returen snublet Mushaga Bakenga foran tomt mål. Rett etterpå vant Grønkjær en luftduell med Iversen - og dansken stusset ballen inn bak Örlund.

Trenerduellen Mye handlet om de to trenerne i forkant av den skandinaviske duellen.

Nils Arne Eggen, mannen som jakter på nok et Champions League-eventyr i sin siste høst som fotballtrener. Ståle Solbakken, landslagsarvtakeren som bør lede Byens hold til Europas gjeveste fotballstadioner - om han skal unnslippe slakt i dansk presse.

SUPERREDNING: Daniel Örlund stoppet Dame N'Doye rett før pause. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
SUPERREDNING: Daniel Örlund stoppet Dame N'Doye rett før pause. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer

Prestisjeduellen er selvfølgelig ikke avgjort ennå, men å tape 2-1 på bortebane i Europa er ofte et godt utgangspunkt før hjemmemøtet.

Nå må Eggen virkelig grave dypt i trenerkunnskapen sin, for det blir trolig et voldsomt trykk i København om ei uke.