Gullvinner Maren Lundby:

Stolt av melding

For Maren Lundby (26) var det én ting som gjaldt denne sesongen: VM-gull i stor bakke. Da hun klarte det, brast hoppledere i gråt. Så ga kong Harald lyd fra seg.

TILBAKE TIL NORGE: Maren Lundby og hoppjentene reiste fra VM-byen Oberstdorf i går. Gullet i stor bakke er høydepunktet. Foto; Bjørn Langsem
TILBAKE TIL NORGE: Maren Lundby og hoppjentene reiste fra VM-byen Oberstdorf i går. Gullet i stor bakke er høydepunktet. Foto; Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Alt om VM

- Det var veldig kult, sier en stolt Lundby til Dagbladet.

- Jeg fikk en mail med hilsen fra kongen. Han har garantert sett rennet. Det er godt at han er på beina. Han gleder seg over idrett, påpeker 26-åringen, som i går pakket kofferten og forlot VM-byen Oberstdorf.

Nå er det ikke uvanlig at kongen gratulerer norske vinnere i VM og OL. Men kjærligheten mellom kongehuset og hoppsporten har alltid vært spesiell.

26. februar 1923 hoppet daværende kronprins Olav 38 meter i Holmenkollen. Da Lundby tok gull i stor bakke onsdag, var hennes lengste hopp 130,5 meter.

På tavla kom tallet ett opp. Rundt henne sto hulkende hoppledere.

Det var første gang at jentene hoppet stor bakke i VM. Mye av fortjenesten for dette har Lundby med sin utrettelige kamp for likestilling i hoppsporten.

Men sesongen har ikke vært en dans på roser. Tidlig i fjor høst ble hun rammet av jumpers knee. Hun kom til mesterskapet uten en eneste seier i verdenscupen. Så - da det gjaldt som mest - tok hun sølv i normalbakken, bronse i lagkonkurransen, sølv i miks lagkonkurranse - og gull i stor bakke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer