KLASSEMÅL: Park Ji-Sung løp tvers gjennom det greske forsvaret før han overlistet keeper Tzorvas og gjorde 2-0 for Sør-Korea. Foto: Thanassis Stavrakis, AP/Scanpix
KLASSEMÅL: Park Ji-Sung løp tvers gjennom det greske forsvaret før han overlistet keeper Tzorvas og gjorde 2-0 for Sør-Korea. Foto: Thanassis Stavrakis, AP/ScanpixVis mer

- Stolt av mitt tredje VM-mål

Park Ji-Sung løp inn 2-0 for Sør-Korea mot Hellas.

|||
(Dagbladet): Sør-Korea - Hellas 2-0.

Park Ji-Sung scoret i sitt tredje VM-sluttspill da han sikret tomålsseier for Sør-Korea.

— Det var mitt tredje VM-mål, og det gjør meg stolt, men det viktigste var at laget vant. Dette er et godt resultat for oss, sier Park.

Han utnyttet en feil i det greske forsvaret som i 2004 var så tett at de vant EM. Det ergrer grekernes tyske sjef Otto Rehhagel.

— Vi skal i ro og mak analysere hva som gikk galt, men 0-2-målet var iallfall en kapital forsvarsfeil. Sør-Korea vant fortjent i dag, men vi skal heve oss til neste kamp mot Nigeria, sier han.

Mot normalt Små, fotrappe koreanere mot store, tunge grekere. Det lå an til at dødballer var sjansen for Hellas.

Og bare to minutter inn i kampen fikk backen Vasilis Torosidis sjansen etter en corner. Ballen datt rett i beina på ham, men han satte den utenfor mål.

Men fem minutter seinere fikk Sør-Korea frispark helt ute ved sidelinja. Ballen strøk over de greske luggene, og ved bakerste stolpe kom Lee Jung-Soo stormende og breisidet inn ledermålet for Sør-Korea.

Sør-Korea var best før pause, og kunne fort ledet mer. Blant annet må de ha vært svært nær å få straffe da Lee Chung-Young ble løpt på bakfra av Torosidis.

Parkerte grekerne Som i første omgang, brukte Sør-Korea også sju minutter av den andre omgangen på å score.

Park Ji-Sung snappet opp en feilpasning like innenfor midtstreken, og satte full fart mot mål. Han ristet av seg en greker, skled forbi den andre og vippet ballen elegant til side for keeper.

Hellas jaget utlikning, og hadde sine sjanser, men ga også rom for kjappe kontringer for Sør-Korea. Men flere mål ble det ikke.

Hellas får en tøff oppgave med å ta seg videre fra gruppespillet, mens Sør-Korea har et bra utgangspunkt foran møtene med Nigeria og Argentina.

De to lagene møtes klokka 16 i ettermiddag.