Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM i skiskyting:

Stolt Bjørndalen fleipet om kona etter medaljeløpet: - Vi bor jo sammen, på samme rom

Stor VM-dag.

GOD DAG:  Ole Einar Bjørndalen tok VM-bronse på jaktstarten i Hochfilzen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
GOD DAG:  Ole Einar Bjørndalen tok VM-bronse på jaktstarten i Hochfilzen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

HOCHFILZEN (Dagbladet): Johannes Thingnes Bø (23) og Ole Einar Bjørndalen (43) tok sølv og bronse på VM-jaktstarten i Hochfilzen i dag. Franske Martin Fourcade var suveren og tok gullet.

Spesielt for Bjørndalen ble det en stor dag med medalje - og tidligere på dagen så han kona Darja Domratsjeva (30) ta VM-sølv, bare fire måneder etter at de ble foreldre.

- Det var større for meg å se Darja, enn mitt eget løp, sier Bjørndalen til norsk presse etterpå.

Domratsjeva gikk seg opp utrolige 27. plasser og tok et overraskende sølv.

- Ja, hun har hatt det tøft i det siste og jobba hardt, så det var moro, sier Bjørndalen, som innrømmer at han fulgte sølvløpet noen timer før han selv var i aksjon.

- Selvsagt måtte jeg se det. Jeg fulgte med på tv, sier 43-åringen.

Sammen med yngstebror Bø sørget Bjørndalen for en fin norsk dag blant solskinn og påskestemning i Østerrike.

Nesten perfekt

Bjørndalen brukte mye tid i går på å forteller om hvor imponert han er av kona. Og hun bidro også litt til den norske jubeldagen.

- Darja var så sterk og jeg fikk mye motivasjon av det. Dette er som en seier og første gang på pallen denne sesongen. For Darjas del trodde det jeg det var for langt opp til medalje, men hun overrasket og gjorde et fantastisk løp, sier Bjørndalen om kona som traff på 20 av 20.

Norges medaljesamling i VM så langt teller nå to sølv og en bronse. Bjørndalen selv forteller:

- Jeg vant bronse og da Johannes kom så skjønte jeg hva som skjedde. Det var et perfekt løp, bortsett fra en bom. Jeg følte meg sprek og hadde gode ski, sier Bjørndalen.

- Hva betyr dette for deg?

- Det betyr mye. Jeg føler meg i bedre form. Dette var en lettelse for hele familien. Det var artig å se Darja gå i mål, mens jeg satt med Xenia (datter) på fanget, sier Bjørndalen.

Han forteller:

- Darja er selvgående og utrolig sterk som person. Vi liker å finne ut av ting, men vi er jo ikke tjukke i hue heller. Vi må høre litt på hverandre. Hun har noen ekstreme kvaliteter som jeg lærer mye av. Vi snakker ikke så mye skiskyting, sier bronsevinneren.

Fleip

- Hvor mye kontakt har dere under VM? spør NRKs reporter.

- Nei, vi bor jo sammen, på samme rom. Så det blir jo litt. Jeg må innrømme det. Vil du ha et litt mer internt svar? fleiper Bjørndalen og ler.

- Dette blir litt for privat og vi stopper der, fortsetter han.

For Johannes Thingnes Bø ble det en ny god dag med sølv.

- Jeg trodde ikke på medalje underveis, så jeg er fornøyd. Det var litt knot og følte meg ikke helt på. Sisterunden var bra, sier Johannes Thingnes Bø.

Fakta: VM skiskyting i Hochfilzen. Jaktstart. Menn, 12,5 km:

Gull: Martin Fourcade, Frankrike 30.16,9 (1),

sølv: Johannes Thingnes Bø, Norge 0.22,8 min. bak (3),

bronse: Ole Einar Bjørndalen, Norge 0.25,6 (1),

4) Anton Sjipulin, Russland 0.33,6 (1), 5) Ondrej Moravec, Tsjekkia 0.34,0 (2), 6) Lowell Bailey, USA 0.34,7 (1), 7) Krassimir Anew, Bulgaria 0.38,3 (1), 8) Julian Eberhard, Østerrike 0.48,1 (3), 9) Tarjei Bø, Norge 0.52,3 (2), 10) Simon Schempp, Tyskland 0.52,4 (3).

Emil Hegle Svendsen sto over jaktstarten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling