Stolt Katja

Frankrike-Norge 21-19. Eks-finske Katja Nyberg (21) debuterte og var Norges beste i treningskampen mot Frankrike. - Jeg hadde pugget teksten til «Ja vi elsker», og er veldig stolt av meg selv etter dette, sier Nyberg til Dagbladet.

Norge ledet med ett mål til pause, men fikk en katastrofal åpning av andre omgang. Selv om jentene snudde 10- 13 til 16- 13 i løpet av ti minutter, sprakk de helt mot slutten.

Ergerlig

- At vi tapte er det jeg er mest misfornøyd med i dag. Jeg burde kanskje skutt litt mer, og hadde et par skudd i stolpen. Litt ergerlig at vi sprekker mot slutten, men alt i alt er jeg fornøyd, sier Nyberg som i tre år har ventet på å bli spilleklar for Norge. Og som nøyde seg med fire scoringer.

VM-finale

Marit Breivik rullerte mye på spillerne, noe som tilsynelatende var med på å ødelegge flyten i det norske spillet. Det svingte fra det store, til det helt elendige.

Katja Nyberg varierte mellom midtback og venstreback-posisjonen gjennom hele kampen.

- Jeg synes det er bra med variasjon. På den måten blir spillet mer uforutsigbart og vanskeliger eå lese for motstanderen, sier Katja.

Hun lover at både hun og laget skal komme sterkere tilbake.

- Vi tapte i dag. Så vi får heller banke Frankrike skikkelig i neste VM-finale, ler hun.