Stolt Nilsen

Semifinale cupvinnercupen: Besancon- Nordstrand 22- 21 (41- 49, sammenlagt.). Jeanette Nilsen (28) har ristet av seg EM-skuffelsen og storspilt i hele år. I går viste hun på ny klasse da Nordstrand spilte seg fram til klubbens første europacupfinale i håndball.

- Jeg er stolt over å ha kommet tilbake og fått vise at jeg fortsatt er en god keeper, stråler Jeanette Nilsen etter Nordstrands kjempeprestasjon i Frankrike i går.

Keeperen lot det franske topplaget aldri lede med mer enn fire mål, og med ni måls forsprang fra den første kampen i Norge for en uke siden styrte fjorårets norske cupmester inn til en fortjent finale i cupvinnercupen.

- Tøff periode

Kontrasten mellom gleden i går og den tunge stunden i håndball-EM er fullkommen:

I Bucuresti var Jeanette Nilsen det opplagte førstevalget i mål, som ble vraket etter to svake kamper - og i tillegg opplevde at landslagssjef Marit Breivik stilte spørsmålstegn ved hennes konkurransementalitet.

- Det var annsynligvis den tøffeste perioden jeg har hatt som keeper. Derfor var det så viktig å lykkes med Nordstrand etter at vi kom hjem fra Romania. Om motgangen hadde fortsatt, ville det ikke vært enkelt å være Jeanette Nilsen nå, sier Jeanette.

Hun signerte nylig ny kontrakt med Oslo-klubben og Nordstrand-trener Morten Schønfeldt sier at Nilsen er en viktig brikke i klubbens toårsplan om å bli Norges beste håndballag og et internasjonalt topplag.

- Jeanette har de viktige redningene og er god til å roe ned spillet når vi trenger det, sier Schønfeldt.

Større enn VM-gull

Nordstrands rutinerte keeper har 91 landskamper og har både EM-gull fra 1998 og VM-gull fra 1999. Like fullt vil en seier i europacupen med Nordstrand stå som det største.

- Selvsagt var det gøy å få de to gullmedaljene, meg sjøl spilte jeg ingen av de to finalene. Derfor vil det føles enda bedre å vinne når jeg sjøl spiller, sier Jeanette Nilsen.

VM i Italia i desember er et mål for henne.

- Det hadde vært gøy å runde 100 kamper, men dette bestemmer Marit Breivik. Vil hun ha meg med videre, så er jeg klar, sier en offensiv Jeanette Nilsen.

I tillegg til europacupfinalene de to første helgene i mai, spiller Nordstrand NM-finale mot Bækkelaget i Oslo Spektrum 28. april.

STORSPILTE: Jeanette Nilsen er strålende fornøyd etter sitt gode keeperspill i Frankrike går. - Hvis vi fortsetter å spille som vi har gjort i disse to semifinalene, kan vi slå hvem som helst. Her fra EM i Bucuresti.