- Stolt over å komme til United

Ji Sung Park blir første sørkoreaner i Premier League.

(Dagbladet.no): United ble i går omsider enige med både sørkoreanske Ji Sung Park (24) og klubben hans PSV om betingelsene for overgangen og en fire års kontrakt. Det bekrefter klubben på sin hjemmeside.

Nå gjenstår det bare en medisinsk test, som ifølge SkySports.comPark har spilt både på sentral midtbane, som ving og som midtspiss.

- Det beste laget

I går satte Park seg på et fly på Incheon International Airport ved Seoul. Han har vært hjemme i Sør-Korea på ferie. I dag er han ventet å gjennomføre den obligatoriske medisinske testen. Deretter gjenstår bare arbeidstillatelsen før han kan spille for Manchester United.

Ji Sung Park blir den første sørkoreaner i Premier League. Og han gleder seg:

- Jeg skal spille på det beste laget med de beste spillerne. Jeg vil vise at koreanere kan lykkes, fortalte han de frammøtte reportene på flyplassen ifølge The Korea Times.

United vil ikke oppgi hvor mye de har betalt for Park. Agenten hans sier imidlertid at prisen var på 47 millioner kroner.

- United er den mest berømte klubben i verden. Jeg er stolt over å få sjansen i en så stor klubb, sier Park.

TIL MANCHESTER I DAG: Ji Sung Park skal gjennomgå legesjekk i dag. Dermed gjenstår bare arbeidstillatelsen før han blir United-spiller. Foto: EPA/Scanpix
TIL MANCHESTER I DAG: Ji Sung Park skal gjennomgå legesjekk i dag. Dermed gjenstår bare arbeidstillatelsen før han blir United-spiller. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

- Kjenner ingen

Han forteller at det var en vanskelig avgjørelse å forlate PSV. Men etter blant annet å rådføre seg med Guus Hiddink, som hentet ham til Nederland etter å ha hatt ham med på sitt sørkoreanske VM-lag i 2002, var han sikker på at han ville forsøke. Han er spent på hva som venter ham i Manchester.

- Jeg kjenner ingen der, så jeg må forsøke å vise meg fram så tidlig som mulig. Jeg hadde vanskelige perioder i Nederland også, så jeg vil forsøke å komme over slike vanskeligheter raskere denne gangen, sier Park.

Etter den medisinske testen reiser Park tilbake til Sør-Korea, før han melder seg til sesongoppkjøring med Manchester United i starten av juli.