Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Stolt over toppseeding

Men det var det eneste Drillo gledet seg over etter heldig norsk seier mot Litauen.

FÅ LYSPUNKTER: Landslagssjef Egil «Drillo» Olsen hadde få ting å glede seg over etter kampen mot Litauen, men det ble i det minste seier og toppseeding foran trekningen av VM-kvalifiseringen i juli.Foto: Kyrre Lien / Scanpix
FÅ LYSPUNKTER: Landslagssjef Egil «Drillo» Olsen hadde få ting å glede seg over etter kampen mot Litauen, men det ble i det minste seier og toppseeding foran trekningen av VM-kvalifiseringen i juli.Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Norge - Litauen 1-0.

Landslagssjef Egil «Drillo» Olsen stemplet treningskampen mot Litauen som «dødsviktig», men alvoret så ikke ut til å ha sunket inn hos spillerne hans, som lot til å være i feriemodus allerede.

Ballen spratt imidlertid Norges vei på et glissent Ullevaal, og med nød og neppe klarte man å oppnå det som var hovedprioritet: Vinne og dermed sikre toppseeding foran den nært forestående trekningen av VM-kvalifiseringsgrupper, som ett av ni europeiske landslag.

- Det å være seedet blant de ni beste i Europa er sterkt. Det er vi veldig glad for og stolte av, sier Drillo etter kampen.

Den neste FIFA-rankingen sørger for at Norge garantert unngår Spania, Nederland, Tyskland, England, Portugal, Italia, Kroatia og Hellas på kvalifiseringsveien som leder til sluttspillet i Brasil om tre år.

- Det synes jeg er jævlig fint. Vi slipper alle de store, konstaterer Drillo, og legger til at Frankrike trolig er den tøffeste motstanderen Norge nå kan møte.

Formasjonsbom Kampen mot Litauen skulle også gi tiltrengt kamptrening foran høstens avgjørende EM-kvalifiseringskamper mot Danmark, Island og Kypros i høst. Det var en mulighet som ble dårlig ivaretatt.

- Vi var spente på og redde for - tre dager etter en viktig kamp - å spille treningskamp mot enklere motstander. Det ble bekreftet. Vi gjør en dårlig kamp, og vi stiller i en dårlig formasjon, sier Drillo.

Tanken var å forsøke å se nærmere på - i John Carews fravær - å prøve med to mann på topp og to mann sentralt på midten i en 4-4-2-variant.

- Vi prøver en ny formasjon, og det er mulig vi bommer der. Vi har mer erfaring med 4-5-1/4-3-3. Vi finner rytmen bedre i den formasjonen. Hvorvidt det var formasjonen eller spillerne, vet jeg ikke, undrer landslagssjefen.

Dødt Onsdag 10. august gjester Tsjekkia Ullevaal. Det blir generalprøven før «Slaget om Norden del 2» mot Danmark i Parken i september. Da blir det trolig tilbake til en mer kjent fasong.

- Vi har bare Tsjekkia-kampen igjen å øve på, så det har litt med spillere å gjøre også. Akkurat nå er magefølelsen at vi spiller 4-5-1, sier Drillo.

Særlig første omgang var katastrofalt svak, og i pausen omtalte assitenttrener Ola By Rise det som det verste han hadde sett i sin tid med landslaget. Drillo er ikke like krass i ordvalget:

- Det var dødt i første omgang, sier han, og fortsetter:

- Spillerne vil jo. På spillermøtet er alle klare. Men de er jo mennesker. Å spille tre dager etter en så viktig kamp, er ikke så lett.

SPRATT NORGES VEI: Morten Gamst Pedersen hadde marginene på sin side da keeper sendte en strafferetur rett i beina hans.Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
SPRATT NORGES VEI: Morten Gamst Pedersen hadde marginene på sin side da keeper sendte en strafferetur rett i beina hans.Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

- Vi fokuserte først og fremst på det med guts. Vi slo litt for mye i bakrom der det ikke var nok rom. Vi tapte dueller og misset på pasninger der vi ikke var presset. Det gikk på konsentrasjon også, det var overraskende og skuffende.

- Lever sitt eget liv Han vil imidlertid ikke legge for mye i dagens kamp med tanke på hva som skal skje utover landslagshøsten.

- Kamper lever sitt eget liv. Det var en helt annen kamp i Portugal. Island blir sikkert en helt egen greie. Slår vi Island er vi bra med. Kypros - om vi må ha poeng der - er jeg ganske sikker på at vi klarer, sier Drillo, som også delte ut litt skryt.

Et avbrekk i sommer vil forhåpentligvis hjelpe på slitne fotballbein.

- Jeg tror mange av gutta er klare for ferie. Jeg skulle gjerne hatt det sjæl, men jeg har en del DVDer jeg må se først. Og ikke bare hyggelige DVDer, sier Drillo.

Matchvinner Jarstein Både Håvard Nordtveit og Simen Brenne, som kom inn ved pause, gjorde en grei jobb, mener Drillo.

- Ja, det var jo dristig å sette inn to nye midtbanespillere, den ene til og med debutant. Ingen av de gjorde seg bort, sier han.

Rune Almenning Jarstein kom også godt fra det med tre kvalifiserte redninger i løpet av kampen.

- Jarstein gjorde en bra kamp i Portugal, og i dag ble han en slags matchvinner. Gjorde et par redninger av meeeget høy klasse, sier Drillo.

PS! Russland var den største trusselen mot norsk toppseeding, men spilte bare 0-0 mot Kamerun i en treningskamp som ble spilt i østerrikske Salzburg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media