Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stolt Ranieri: - Dette hadde jeg aldri ventet

Kom rett fra besøk hos sin mor i Italia til serietittel i England.

STOLT: Leicester Citys italienske manager Claudio Ranieri. Foto: NTB Scanpix
STOLT: Leicester Citys italienske manager Claudio Ranieri. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Leicester-manager Claudio Ranieri kom rett fra besøk hos sin mor i Italia til serietittel i England.

- Jeg er så stolt. Jeg er lykkelig på vegne av spillerne, klubbledelsen, staben, alle supporterne og hele lokalsamfunnet, sier 64-åringen til klubbens nettside.

- Dette hadde jeg aldri ventet da jeg kom hit, legger han til.

Tittelen ble sikret etter at Chelsea spilte 2-2 mot Tottenham mandag kveld. Med sju poengs forsprang og kun to kamper igjen kan ingen ta igjen revene fra Leicester.

Men hadde det ikke vært for en sexvideo fra et hotell i Bangkok etter forrige sesong, ville Ranieri neppe vært i klubben. Tre spillere på laget, blant dem daværende manager Nigel Pearsons sønn, ble filmet mens de deltok i en orgie med flere thailandske kvinner på et hotellrom.

Det tok ikke lang tid før engelsk presse fikk ta i videoen hvor spillernes rasistiske og nedverdige kommentarer var det verste for mange.

Sparket Også for eieren, den thailandske milliardæren Vichai Srivaddhanaprabha, var det en stor ydmykelse. Han tok umiddelbart grep og kastet de tre spillerne ut av klubben. Samtidig økte presset på manager Nigel Pearson, som også før hendelsen hadde et anstrengt forhold til britisk presse.

I begynnelsen av juli ble han sparket. Grunnleggende uenighet om framtiden, lød det fra klubben.

Flere kritiserte klubben for å kvitte seg med en manager som hadde reddet dem fra nedrykk sesongen før. Tidligere Leicester-spiller Gary Lineker hevdet blant annet at eierne «tydeligvis ikke vet hva de holder på med».

To uker senere dukket Claudio Ranieri opp. Han hadde nettopp fått sparken som gresk landslagstrener etter å ha tapt mot lille Færøyene på hjemmebane.

Resten er historie.

Sitater Tilbake i England har Ranieri raskt blitt en favoritt hos egne og andre lags supportere. Dette er noen av sitatene som har gjort ham populær.

- Helt fra starten, hvis noe har vært galt, har jeg sagt «Dilly-ding, dilly-dong, våkn opp, våkn opp!». Så på første juledag kjøpte jeg en bjelle til alle spillerne og staben. Det var bare en spøk, sa Ranieri om den uvanlige julegaven.

- Dette er ikke en fotballspiller. Det er en fantastisk hest, har han sagt om sin toppscorer Jamie Vardy.

- Jeg sier alltid til spillerne mine at de må finne den innvendige gløden. En sjanse som dette kommer aldri igjen. Søk den gløden - ikke skam deg over den, sa han til spillerne som jaktet serietittelen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart