Stolt Solskjær takker Sir Alex og fansen

- Ole har oppnådd alt en spiller kan drømme om, sier Ferguson.

OSLO/MANCHESTER (Dagbladet.no): Ole Gunnar Solskjær ønsket det ikke, men så ingen annen utvei enn å legge opp fordi høyrekneet ikke orket mer.

Dagbladet.no møter ingen nedbrutt fotballspiller på Old Trafford i ettermiddag.

- Jeg er ikke trist. Jeg er glad og fornøyd, sier Solskjær til Dagbladet.no.

34-åringen skulle tilbake fra kneskaden, men fikk et lite tilbakefall på trening i forrige uke. Da tok han den vonde beslutningen. Først ble sir Alex Ferguson informert onsdag, styreformannen i United dagen etter.

Så dro han tilbake til Kristiansund for å være sammen med familien. I dag var han tilbake i Manchester. Der forteller han at beslutningen var både riktig og nødvendig.

- Du innser at du ikke når det nivået du ønsker, og da er det like greit å gi seg, sier Solskjær.

Manchester Uniteds offisielle hjemmeside har knapt omtalt nyheten i hele dag, men nå bekrefter også klubben at en fantastisk karriere er over.

- Jeg vil gjerne takke manageren, trenerne og det medisinske apparat, og aller mest supporterne, som har støttet meg gjennom hele karrieren. De har vært fantastiske og var en stor inspirasjon for meg da jeg var ute med skade, sier Solskjær til manutd.com.

Stolt Solskjær takker Sir Alex og fansen

Ferguson med superlativer

34-åringen er en legende blant United-fansen, og statusen blir neppe mindre når Solskjær nå gir dem mye av æren for suksessen.

- Støtten fansen og støtteapparatet viste meg gjennom den perioden (hvor han var skadet), var min største motivasjon for å komme tilbake. Jeg er stolt over å ha representert Manchester United i 11 år, og har noen helt spesielle minner, sier han.

Sir Alex Ferguson er heller ikke uberørt over at Solskjær nå gir seg. Det er lite United-manageren liker bedre enn når han får snakke om sin lojale spissveteran, og det blir neppe siste gangen vi får høre skotten dra fram superlativene om Solskjær.

- Å avslutte karrieren er en trist dag for alle og enhver, i Oles tilfelle har han 11 fantastiske år han kan se tilbake på, sier Ferguson.

- Ole har oppnådd alt en spiller kan drømme om. Han har vært en strålende tjener for klubben, og har alltid vært en topp profesjonell. Oppførselen og fremtredenen hans har alltid vært eksemplarisk. Ole blir forhåpentligvis en god trener, sier United-bossen.

Utrolige minner

United-direktør David Gill forsikrer at 34-åringen fortsatt blir en del av klubben, selv om han ikke blir å se på banen lenger.

TAKKER ALLE: Ole Gunnar Solskjær tror ikke han kunne kommet tilbake om det ikke var for støtten fra fansen, støtteapparatet og Sir Alex Ferguson. Foto: SCANPIX
TAKKER ALLE: Ole Gunnar Solskjær tror ikke han kunne kommet tilbake om det ikke var for støtten fra fansen, støtteapparatet og Sir Alex Ferguson. Foto: SCANPIX Vis mer

- Ole vil bli dypt savnet som spiller, men han vil fortsette å jobbe i klubben som ambassadør og trener, sier Gill.

Som i likhet med Ferguson trekker fram Solskjærs profesjonalitet, i en tid da mange fotballstjerner setter seg selv foran laget.

- Ole har gitt oss noen utrolige minner gjennom sin tid i klubben. Ingen glemmer vinnermålet hans i Barcelona, men i enda større grad har hans dedikasjon og profesjonalitet gjort ham til en stor rollemodell i fotballen, sier han.

• Send inn din hilsen til Ole Gunnar Solskjær

Stolt Solskjær takker Sir Alex og fansen
<B>FERGUSONS FAVORITT:</B> Ole Gunnar Solskjær nyter enorm tillit hos Sir Alex Ferguson.