Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stolt som en hane etter seieren mot «C. Ronaldos sønner»

Norsk jubel for G17-triumf mot Portugal.

STOLT KAPTEIN: Branns Bård Finne var kaptein på det norske laget som i ettermiddag slo Portugals G17-landslag 2-1. Norge er invitert til en firenasjonersturnering der Frankrike og Uruguay også er motstandere. 
 
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
STOLT KAPTEIN: Branns Bård Finne var kaptein på det norske laget som i ettermiddag slo Portugals G17-landslag 2-1. Norge er invitert til en firenasjonersturnering der Frankrike og Uruguay også er motstandere. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Norsk landslagsfotball er inne i en etterlengtet medgangsperiode.

I ettermiddag fortsatte den positive trenden da G17-landslaget slo Portugal 2-1 i en firenasjonersturnering i Frankrike.

«Stolt som en hane over gutta som fighter inn en B på kupongen mot C.Ronaldos sønner», skriver Brann-spiss Bård Finne på Twitter.

Han kriget utrettelig på topp mot portugiserne, ifølge landslagstrener Bård Flovik, men det var to andre spillere som sto for målene:

Stabæks Hermann Stengel sendte Norge i ledelsen på straffespark etter 12 minutter, før Bodø/Glimts Martin Pedersen la på til 2-0 12 minutter senere.

Portugal reduserte på et vakkert frispark ti minutter etter sidebytte, men Norge dro det hele i land. Seieren var av det fortjente slaget, ifølge Flovik.

- Det var en jevn og tøff match, hvor vi møter et veldig godt portugisisk lag. Vi kom tidlig foran 2-0, og var best i store deler av 1. omgang. Så mistet vi taket på det i siste del av omgangen, hvor de skaper en del sjanser. Etter pause setter de et frispark rett i vinkelen fra 22-23 meter, og da trodde jeg det ville bli tøft. Men derfra og inn skaper vi faktisk flest sjanser og er det beste laget. Dette var en meget sterk prestasjon av et norsk guttelag, sier landslagstreneren til Dagbladet.

Både Norges G15- og G17-lag er invitert til Frankrike denne uka for å bryne seg mot tøff motstand i form av vertsnasjonen, Portugal og Uruguay.

Direktør for aldersbestemte landslag i det franske fotballforbundet, Willy Sagnol, sier invitasjonen er et resultat av at Norge «hører til blant de beste».

- Det er viktig for våre yngre spillere å fortsette å spille mot de nasjonene som i dag har nådd det høyest nivået. Vi er glade for at Norge skal delta i de to turneringene denne uken, og Norge er kjent for å ha talentfulle spillere, sa han til fotball.no i går.

Slike ord er selvsagt smigrende for norsk landslagsfotball. G15-laget tapte 0-3 mot Frankrike i går, men G17 slo altså solid tilbake med seier mot Portugal i dag.

- Det er spennende om vi klarer å innfri etter å ha blitt omtalt som en gjev motstander, men i dag viser vi at vi er fullt på høyde med Portugal prestasjonsmessig. Det kunne blitt uavgjort, men jeg synes det var fortjent når vi var så gode de siste 20 minuttene. Det er gøy å se at trenden vi er inne i vedvarer, sier Flovik.

Han trekker fram sidebackene Alexander Jones (IK Start) og Martin Lundal (Rosenborg) som de aller mest positive i dagens kamp.

- De var veldig viktige for oss i dag, og fortjener masse ros. Utover det var Bård Finne kaptein og veldig aktiv i angrepsspillet. Det er egentlig litt urettferdig å trekke fram noen, sier han.

Norge møter Frankrike på fredag, og Uruguay på søndag.

- Er det mulig å vinne hele turneringen?

- Vi må være realistiske og si at det kan bli i tøffeste laget. Det blir ikke enkelt å gjenskape en sånn kamp to dager etterpå. Men vi har en gruppe som er sulten på å lære og på å bli bedre. Frankrike var ett av åtte lag fra Europa som var med i G17-EM, der de kom til semifinalen. Men vi skal prøve å matche dem, sier Flovik.

• Norge stilte med dette laget (4-3-3), ifølge fotball.no: Pål Vestly Heigre - Alexander Jones (Kent-Are Antonsen 80.min), Vegard Bergan, Martin Pedersen, Martin Lundal - Eirik Hestad (Peter Aase 75.min), Herman Sørby Stengel, Anders Trondsen - Kasper Skaanes, Christian Bjerkenes (Riki Alba 59.min), Bård Finne.