Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stolt Wenger nådde ny milepæl med Arsenal

Historisk avansement.

Arsenal-manager Arsène Wenger medga at oppvisningen mot Galatasaray tirsdag var en etterlengtet opptur, selv om 4-1-seieren ikke gjorde noen forskjell på lagets tabellposisjon.

Arsenal var allerede klar for Champions Leagues cupspill, og seieren var ikke stor nok til å skyve Borussia Dortmund ned fra førsteplassen i gruppen. Med 2.-plass risikerer Arsenal å få motstand fra aller øverste hylle i åttedelsfinalen.

- La oss vente på trekningen, og så skal vi forberede oss godt. Nå kan vi konsentrere oss om Premier League og FA-cupen til slutten av februar, sa Wenger, som var langt nede etter bortetapet mot Stoke sist helg.

Arsenal er på sjetteplass i serien før kampen mot poenglike Newcastle kommende helg.

- Kampen mot Galatasaray var min 180. Champions League-kamp. Vi vant på bortebane og kan feire 15 år på rad i åttedelsfinalen. Det er i mine øyne en prestasjon å være stolt av, sa Wenger, som håper å ta laget over første hinder i cupspillet for første gang siden 2010.

Håpet på 6-0 En stund så det ut som Arsenal kunne få seksmålsseieren som etter Dortmunds poengtap mot Anderlecht ville gitt gruppeseier og en i utgangspunktet lettere motstander i cupspillet.

- Før kampen trodde jeg ikke det var mulig, men ved pause begynte jeg å tro på det, sa Wenger.

Lukas Podolski og Aaron Ramsey scoret to ganger hver i Istanbul, og sistnevnte leverte et av årets flotteste mål med et volleyskudd fra nesten 30 meter.

15 ÅR PÅ RAD: Arsenal-boss Arsene Wenger har ledet de røde til cupspillet i Champions League 15 år på rad. Foto: AP Photo / NTB Scanpix
15 ÅR PÅ RAD: Arsenal-boss Arsene Wenger har ledet de røde til cupspillet i Champions League 15 år på rad. Foto: AP Photo / NTB Scanpix Vis mer

- Vi virket farlige hver gang vi vant ballen. Vi hadde stor gjennombruddsstyrke, og vi scoret fine mål. I første omgang var vi veldig sterke. I annen omgang led vi under at jeg måtte ta ut to spillere (Ramsey og Mathieu Flamini). Da ble det for mye å håpe på seks mål, sa Wenger.

Applaus Han sa at Ramsey og Flamini ble tatt ut for sikkerhets skyld på grunn av små skader, og at begge ventes å kunne spille mot Newcastle.

Ramseys mål ble møtt med applaus selv fra Galatasaray-tilhengerne, men Wenger sa at han i utgangspunktet ikke var fornøyd med at waliseren valgte å skyte fra så langt hold.

- Jeg følte at det var feil valg, men han viste at jeg tok feil.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media