Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Stolt

Glenn Solberg (32) sto fram som sjefen da Norge endelig gjorde Sverige til lillebror. Han er ikke så rent lite stolt av laget han er kaptein for!

NABEUL (Dagbladet): -  Klart jeg er stolt over å lede dette laget. Vi er vel den nasjonen som har overrasket mest her i VM. Nå tipper jeg Spania har stor respekt for oss torsdag, selv om vi er en liten håndballnasjon i forhold til dem, sier Solberg til Dagbladet.

Kapteinen har vært blant Norges beste i forsvar i VM, men først i går fikk han utløsning også framover på banen:

Han scoret fem mål på åtte sjanser - og var nest sist på mange scoringer som følge av sitt gode overblikk og ekstreme spilleforståelse.

For Solberg var det en stor lettelse å få til en slik kanonkamp, og han legger ikke skjul på at den gir bra med selvtillit foran torsdagens batalje mot Spania torsdag.

-  Må ikke tvile

-  Jeg har selvsagt vært skuffet over ikke å ha fått det til så bra som jeg har håpet framover. Men så lenge vi vinner spiller det ingen rolle hvem som står på banen. Om jeg ikke lykkes selv, er jeg likevel superglad på de andres vegne, sier Glenn Solberg til Dagbladet.

Landslagssjef Gunnar Pettersen har ventet på at kapteinen skal sprudle framover. Foran kampen tok han Solberg til side og ba ham om ikke å begynne å tvile.

-  Jeg sa til ham at han ikke må begynne å tvile på seg selv. Han svarte at det gjorde han ikke, og han lovet å fortsette å gå på mål. Det var litt for å vise ham tillit, og etter å ha fått dårlig betalt framover tidligere i VM lyktes han endelig. Han var fantastisk, sier Gunnar Pettersen til Dagbladet.

image: -  Stolt

Solberg roser først og fremst laginnsatsen. Men legger ikke skjul på at dette også var en personlig triumf.

-  Jeg har aldri gravd meg ned selv om jeg ikke har vært god framover. Tross alt er forsvar 50 prosent av håndballen. Men det som skjedde framover i dag bygger naturligvis selvtillit. Den er god å ha med seg videre, sier han til Dagbladet.

Helt fantastisk

Gunnar Pettersen mener Solbergs suksess i går la selve grunnlaget for at han som landslagssjef endelig fikk oppleve å slå Sverige - som har ikke mindre enn fire gull, tre sølv og tre bronse i VM-sammenheng.

-  Midtbackplassen er den som skal styre vårt spill. Derfor er det helt avgjørende at vi lykkes optimalt der, sier landslagssjefen - som var minst like stolt som Solberg.

-  Det var utrolig å slå Kroatia mandag. Men de har jeg vært med på å slå før. Sverige har jeg aldri slått, så dette smakte fugl. Angrepsmessig er dette det beste vi har gjort. Og det er fordi Glenn Solberg var så god. Han varierte mellom å spille opp andre og å gå selv. Han var helt fantastisk, sier Gunnar Pettersen til Dagbladet.

Fifty- fifty

Solberg omtaler torsdagens batalje mot Spania som «science fiction».

-  Spania har gode enkeltspillere, spiller hurtig håndball og har mange tekniske finesser. Dagsform, skader og hvem som er mest sliten vil avgjøre dette. Men vi er et godt samspilt lag, som skal bruke fridagen godt, sier Solberg.

Landslagssjef Pettersen er glad Spania også er i en posisjon hvor de må vinne.

-  Da har vi en sjanse. I utgangspunktet er de den verste motstanderen for oss, men de er ikke så gode under press, sier Pettersen.

-  Hvor stor sjanse har vi til å slå dem og gå til semifinale?

-  Sjansen er fifty- fifty.

TRAFF PÅ ALT: Hittil i VM har Glenn Solberg vært en konge i forsvar. I går slo han til og viste hva han kan offensivt også. Det er ikke lite.
SJEFEN: Glenn Solberg er kaptein på det norske landslaget. I går viste han hvorfor.
JUBEL: Borge Lund og Steinar Ege.