Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stoltenberg avviser norsk OL-boikott

- Ikke noe tema i regjeringen, sier han.

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) avviser at Norge kan komme til å boikotte OL. Heller ikke boikott av åpningsseremonien er aktuelt.

- Det er overhodet ikke vært noe tema i den norske regjeringen å boikotte OL. Vi har ment at vi kan gi uttrykk for våre synspunkter på menneskerettigheter på andre måter enn en boikott, sier Stoltenberg.

Den norske statsministeren sier ikke-boikott har vært den norske linjen i de aller fleste norske sammenhenger.

- Det er det også i denne saken, sier han.

Kulturminister Trond Giske (Ap) har gitt uttrykk for tvil i saken, men det gjør ikke statsministeren. Heller ikke en begrenset markering ved åpningsseremonien har han tro på.

- Det har ikke vært noe tema, sier Stoltenberg.

- Men kan det bli det?

- Det kan jeg ikke se for meg, sier han.

AVVISER BOIKOTT: Statsminister Jens Stoltenberg, som her åpner seminaret Noras Sisters på Peking University i fjor, sier at OL-boikott ikke er noe tema i regjeringen. Foto: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX
AVVISER BOIKOTT: Statsminister Jens Stoltenberg, som her åpner seminaret Noras Sisters på Peking University i fjor, sier at OL-boikott ikke er noe tema i regjeringen. Foto: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX Vis mer

(NTB)

image: Stoltenberg avviser norsk OL-boikott
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media