Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stoner vant på Silverstone

Overtok VM-ledelsen.

Casey Stoner sikret seg ikke bare seieren i Storbritannias Grand Prix i roadracing søndag. Han overtok også ledelsen i VM.

Det var vått og vanskelig, men australieren behersket det våte underlaget best av alle og slo italieneren Andrea Dovizioso med litt i overkant av 15 sekunder.

Regjerende verdensmester Jorge Lorenzo ledet gjennom den første svingen, men han var uheldig og gikk over ende, som en av flere store kjørere som led den skjebnen.

- Forholdene var tøffe, veldig tøffe. Taktikken min gikk ut på å være litt forsiktig i starten, for jeg ville vente med å kjøre fort til dekkene mine hadde fått den riktige temperaturen, sa Stoner etter at seieren var sikret.

Stoner sa at han fikk vann på innsiden av hjelmen før han gikk opp i teten. Han trodde vannet skulle forsvinne med en gang han fikk ledelsen, men måtte etterpå innrømme at han kjørte noen runder uten å kunne se noe særlig.

Likevel tok han hjem en forholdsvis klar seier og overtok ledelsen i VM.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media