Stønne-Maria slått ut av Wimbledon

Publikum vendte seg mot Sjarapova.

UT MED ET STØNN: Maria Sjarapova stønnet høylytt og fikk publikum i mot seg. Da kampen var slutt var årets Wimbledon-eventyr over for den tidligere mesteren. Foto: AFP
UT MED ET STØNN: Maria Sjarapova stønnet høylytt og fikk publikum i mot seg. Da kampen var slutt var årets Wimbledon-eventyr over for den tidligere mesteren. Foto: AFPVis mer

|||

Tidligere mester Maria Sjarapova hevet lydnivået til maks, men klarte ikke å kjempe seg videre i Wimbledon-turneringen. Med et stønn forsvant hun fra årets turnering.

I annenrundekampen mot argentinske Gisela Dulko tapte hun over tre sett. Jo mer frustrert Sjarapova ble, jo høyere stønnet hun. I en tid der tennissporten vurderer å forby høy stønning, ble ikke det tatt godt imot på centercourten.

Wimbledon-publikummet, som i 2004 heiet henne fram til seier, snudde seg mot henne. Stønningen gjorde at de i stedet heiet på outsideren.

- Det var det minste av mine problemer i dag. Jeg prøvde bare å vinne en tenniskamp, sa Sjarapova. Prøve gjorde hun. Men med slett forehandspill og liten kvalitet i bevegelsene, kom hun til kort mot sin argentinske motstander.

I førstesettet ble hun knust 6-2, før hun kom tilbake med 6-3-seier. I det avgjørende settet vant imidlertid Dulko 6-4. Seieren sikret hun da Sjarapova sendte en forehand langt utenfor.

Langt unna

Wimbledon er bare den fjerde turneringen Sjarapova spilte siden hun kom tilbake etter et skadeavbrekk på nesten et år. Onsdag ble det tydelig at hun fortsatt er langt unna storformen.

- Jeg tullet ikke da jeg før turneringen sa at det er en prestasjon bare å være her. Jeg nøt å spille på centercourten. Tap her er vanskeligere å takle enn i andre turneringer.

UTE AV DANSEN: Argentinske Gisela Dulko ble for sterk for Maria Sjarapova i dagens andrerundekamp i Wimbledon. Foto: AFP
UTE AV DANSEN: Argentinske Gisela Dulko ble for sterk for Maria Sjarapova i dagens andrerundekamp i Wimbledon. Foto: AFP Vis mer

Mens Sjarapova slet med å takle tapet, var Gisele Dulko langt blidere.

- Det er den største seieren i karrieren min. Hun er en stor mester og vi spilte på centercourten i den viktigste turneringen i verden. Det er en drømmedag, sa Dulko.

For Sjarapova ble det så absolutt ingen drømmedag. Den tidligere verdenseneren må fortsatt forbedre seg kraftig før hun er tilbake i gammelt slag.


(NTB)