Stoor kan bli Fulham-klar i dag

- Nesten enige, sier Erik Hoftun.

(Dagbladet.no): Dagen etter at Fulham måtte reise hjem fra Trondheim med uforrettet sak, var Fredrik Stoor (24) med på Rosenborgs tap for HamKam.

Nå ser det ut til at den svenske backen likevel får innfridd ønsket om en overgang til engelske Premier League. Avtalen kan bli klar i dag.

- Vi er ikke helt enige ennå, men det er ikke mye om å gjøre. Jeg regner med at vi blir enige de nærmeste dagene, kanskje allerede i morgen, sa sportslig leder i Rosenborg, Erik Hoftun, til Expressen i går.

- Vanskelig å si nei

Han innrømmer at det er et slag for klubben å miste EM-spilleren.

- Vi ville aller helst ha beholdt Fredrik, han har hatt en enorm utvikling og blitt en meget viktig spiller for oss. Men når det kommer et bud fra Premier League, og spilleren sjøl vil gå, er det vanskelig å si nei, innrømmer han.

Heggem: - Let utenlands

Tidligere Rosenborg- og Liverpool-back Vegard Heggem sier i dag til regionavisa Adresseavisen at Rosenborg bør søke utenlands i jakten på en erstatter for Stoor.

- Jeg synes vel ikke akkurat at det er overflod av alternativer i Norge, fastslår han, med et mulig unntak for Lillestrøms Bjørn Helge Riise, som i så fall må omskoleres en smule.

PÅ VEI VEKK: Fredrik Stoor spilte seinest for Rosenborg i midtuka, mot Markus Ringberg og HamKam. Foto: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX
PÅ VEI VEKK: Fredrik Stoor spilte seinest for Rosenborg i midtuka, mot Markus Ringberg og HamKam. Foto: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX Vis mer

- Han har mange av de kvalitetene en høyreback i Rosenborg må ha. Klubben må ha en back som er komplett, og som har både defensive og ikke minst offensive kvaliteter, sier Heggem til Adressa.no.

PS: Rosenborg møter i morgen Ekranas i Intertoto-cupen, og den kampen må Vadim Demidov stå over på grunn av en kneskade. Andreas Nordvik, som kan bli flere sjanser framover hvis Stoor forsvinner, stepper inn for Demidov.

Stoor kan bli Fulham-klar i dag