Håndball-VM 2021

Stopp fiasko-VM!

Bare Sander Sagosen holdt vanlig høy klasse da Norge skuffet i åpningskampen. Men det er slett ikke derfor dette mesterskapet er feil.

GLITRENDE: Like imponerende som alltid fra Sander Sagosen i Norges åpningskamp, selv om håndballgutta tapte mot Frankrike. Men VM i Egypt blir et sjansespill. FOTO: NTB/Christine Poujoulat.
GLITRENDE: Like imponerende som alltid fra Sander Sagosen i Norges åpningskamp, selv om håndballgutta tapte mot Frankrike. Men VM i Egypt blir et sjansespill. FOTO: NTB/Christine Poujoulat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NORGE - FRANKRIKE 24 - 28: Håndballgutta snublet inn i det som kan bli et kaos-VM. Fra start var det bare fenomenet Sander Sagosen som holdt nivået fra fjorårets festkamp mot Frankrike; så gikk alt skeis ti minutter før slutt.

Akkurat da liknet ikke de friske håndballgutta det suksesslaget som i flere år har imponert Idretts-Norge. Sånt retter seg helst opp i resten av turneringen selv om Sagosen ble vel mye alene i angrepsspillet i kveld.

Men fortsatt er det ikke mest sport dette mesterskapet dreier seg om.

Der og da i det nydøpte håndball-tempelet «Hassan Moustafa Sportshall» kom det en snikende følelse av at dette mesterskapet kan ende helt galt for altfor mange av VM-lagene.

Midt i coronaviruset har håndballen tatt en vel stor sjanse.

DET manglet ikke på velmente medisinske planer da det internasjonale håndballforbundet (IHF) bestemte seg for å gjennomføre dette verdensmesterskapet på tross av pandemien som herjer nesten overalt. I høst forsikret håndballsjefene at «det viktigste i deres verden alltid har vært - og fortsatt vil være - å sikre spillernes helse».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer