Stopp filmen!

John Carew vil ha slutt på TV-tøvet og forlanger å bli tatt på alvor. I går ba han TV3 om å begynne på nytt hvis de i det hele tatt ønsket et intervju.

Les Dagbladets kommentar:En kvalikhelt - på papiret

CELJE (Dagbladet): -  Stopp filmen - du kan begynne på nytt, ropte den norske landslagsspissen da TV3 ville innlede intervjuet med «etter en middels sesong i Roma og en middels sesong i Tyrkia er du nå i Frank......».

-  Jeg spilte ingen middels sesong i Tyrkia - jeg spilte en god sesong. Så skal du snakke med meg, får du sørge for å være forberedt. Og stille ordentlige spørsmål.

Nye syn

Enigheten om å prøve igjen var uproblematisk for begge parter. Men at John Carew reagerte som han gjorde, forteller en del om Lyon-proffens nye syn på de journalistiske omgivelsene. For der han før i verden hadde svart furtent og argumentert vekk det han følte var en urettferdig påstand med arroganse, tok han plutselig problemet ved roten.

Ikke såre noen

Og ba TV3 om å prøve på nytt.

-  Jeg håper ikke det var frekt gjort - det var den temperamentsfulle delen av blodet mitt som utløste det, sier John Carew til Dagbladet.

-  Og jeg mente ikke å såre noen. Men skal jeg intervjues så vil jeg at det som blir sagt og skrevet er sant. Jeg finner meg ikke i hva som helst.

Voksen med ansvar

John Carew har fått mye media-juling. Så mye at han på det verste gjemte seg vekk i Roma. Men med Åge Hareide som landslagssjef, et par ekstra år, på baken og en sønn på et drøyt år har det skjedd mye. Utenfor banen også.

-  Jeg håper det, sier han.

-  Jeg har fått mer ansvar, jeg lykkes på fotballbanen og jeg har det veldig godt med meg sjøl. Ikke det at jeg følte meg underlegen da det blåste som verst - jeg har alltid følt at jeg har klart å snu motgang til noe positivt. Men selvfølgelig er livet best i medgang.

- Stor ting

At sesongen i Besiktas var en nedtur, vil John Carew altså ha seg frabedt. Og han har mye rett i det - han ville jo ikke blitt kjøpt av Lyon for over 70 millioner om han hadde vært en middelmådighet i Istanbul.

-  Tingene har falt på plass for meg, sier han. -  Det var godt å komme seg vekk fra heksegryta i Istanbul. Og så har jeg blitt eldre og fått mer erfaring. Alt hjelper jo.

-  Også det å bli pappa?

-  Ja, man blir voksen av det også. Det er jo en stor ting og et stort ansvar sjøl om jeg bor i et annet land. Og så er det veldig godt - det gir meg noe helt spesielt. Og derfor er det nå ekstra godt å reise hjem til Norge.

Med sønnen i Oslo

Før avreisen til Slovenia var John Carew og besøkte sønnen Tyrese. Og når han kommer tilbake til Oslo søndag kveld, vil han gjøre det igjen. Det er ikke mye, men det er i hvert fall noe. Og det er hans.

-  Ingen andre har noe med det, sier han til Dagbladet.

-  Hva sønnen min angår, vil jeg fortsatt at det skal være privat.

Formen ganske grei

Men fotballframgangene lyser i offentligheten og i Frankrikes største sportsavis, L\'Equipe, sto det i går skrevet at John Carew lover nye scoringer på lørdag. For Norge. Her i Celje. Mot Slovenia.

-  Jeg har ikke lovet noe som helst. Det er jo ikke mulig å love scoringer. Men jeg ønsker å score, jeg ønsker alltid å score, og jeg skal gjøre alt jeg kan for å få det til. Og formen er jo ganske grei.

Ser gull i Carew

Spør du Åge Hareide, mener Norges landslagstrener at formen til John Carew er helt fenomenal. Og at 25-åringen nå endelig er der han bør være. Og derfor er Hareide veldig optimi stisk. Og i sterk tro på at samarbeidet mellom John Carew og Steffen Iversen endelig skal slå til for fullt.

-  Du så antydninger før pause mot Sveits, sier Hareide.

-  I en kamp som ikke betydde noe som helst. Men nå er det alvor og jeg ser det på gutta.

-  De er akkurat der de skal være.

BESTEMT: En liten håndpåleggelse fra John Carew til TV3s reporter - og beskjed om å stoppe filmen. Carew fant seg ikke i usaklige spørsmål om en dårlig sesong i Tyrkia.
KAMPKLAR: John Carew i duell med Claus Lundekvam (t.v.) og Erik Holtan.