-Stopp heksejakten!

- Det er feil når Trond Jøran Pedersen får all skylda for at det har gått dårlig i hoppbakken. Vi som er landslagstrenere må også ta vår del av ansvaret, sier Kjetil Strandbråten (28).

-Jeg vil i hvert fall ta min del for å balansere bildet litt, sier han.

Kjetil Strandbråten er den av de fem landslagstrenerne som har reist mest med hopplaget i verdenscupen, og misliker sterkt kjøret mot Trond Jøran Pedersen.

-Jeg er skuffet over måten ting skjer på for tida, og at det blir én syndebukk. Det er både uansvarlig og for enkelt å skyve alt ansvaret over på landslagssjefen.

Alle må ta ansvar

-Jeg har aldri opplevd maken til heksejakt, og ser det som naturlig at alle involverte tar sin del av ansvaret for den svake hoppinnsatsen.

-Også utøverne må starte med seg sjøl for de leter etter årsaker hos andre når status skal gjøres opp, sier Kjetil Strandbråten.

I sommer hadde løperne mange gode resultater i Grand Prix-rennene på plast.

-Da var det modellen og trenerne som var årsak til suksessen. Når det gikk dårlig på snø, ble all skylda lagt på Trond Jøran. Slik går det ikke an å opptre, sier Strandbråten.

Mindre involvert

Faktum er at Trond Jøran Pedersen har vært mindre involvert rent sportslig enn i noen tidligere sesonger. Først etter Hoppuka i januar overtok han som trener.

Fram til da hadde trenerne Kjetil Strandbråten, Ken Roar Elverum, Jan Henrik Trøen, Geir Ødegård og Jan Henning Skaret hatt ansvaret for hopperne.

-Det spissede OL-opplegget med Trond Jøran som trener skjedde i full enighet med landslagstrenerne og hoppkomiteen.

-Der og da virket det som flere av landslagstrenerne var lettet over å sende fra seg noen frusterte løpere, sier Kjetil Strandbråten.

<B>SLUTT:</B> Landslagstrener Kjetil Strandbråten mener det må bli slutt på hetsen av landslagssjef Trond Jøran Pedersen.