Maktkamp om norsk idrett

Stopp kuppet mot skaterne!

Dette er en gatekultur som kan tilføre idrettsbevegelsen mange bra holdninger til det å drive med sport.

SKJØNNER SPILLET: Skaterne krever demokratisk kontroll av fellesskapets bevilgninger til idrett, og vil at Venstres ekstra millioner skal gå til anlegg for alle.
SKJØNNER SPILLET: Skaterne krever demokratisk kontroll av fellesskapets bevilgninger til idrett, og vil at Venstres ekstra millioner skal gå til anlegg for alle. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET er vrient for utenforstående å følge med i den maktkampen som nå bygger seg opp i forsøket på å ta kontrollen over den frivillige idrettsbevegelsen. Desto viktigere er det å avdekke de enkelte små slagene underveis. Som for eksempel Venstres forslag til statsbudsjettet om å ha en pott på 50 millioner kroner til for eksempel en egen paraplyorganisasjon for uorganiserte idrettsutøvere.

Der det går an å ha det språklig moro med politikere som på ramme alvor stiller seg bak et forslag om å opprette en ny, privat idrettsbevegelse for snowboardere og skatere under navnet «Norges Egenorganiserte Idrettsforbund», stopper komikken ved navnet. Dette private initiativet gir en helt unødvendig konkurrent for de mange lokale idrettsklubbene landet rundt.

Samtidig utfordres demokratiet i de frivillige folkebevegelsene:

Dette er et privat kuppforsøk mot en allerede passe organisert lek.

Akkurat det har skaterne selv avslørt, og derfor protesterer de nå mot Venstres forslag.

DET er historiens ironi at det er partiet Venstre; de norske folkebevegelsenes politiske mor, som plutselig er blitt den frivillige idrettsbevegelsens tydeligste motstander. Det har skjedd etter at partiet viklet seg inn i dopingrotet rundt sist vinters privateide X-Games i Oslo, og står i grell kontrast til kulturminister Linda Hofstad Hellelands ønske om en såkalt «mer åpen» norsk idrettsbevegelse:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer