Petter Northug, Therese Johaug og Egebergs Ærespris

Stopp maset om forbilder!

Kan vi ikke bare legge ned «Tilsynet for høg moral».

VONDT: Det gjelder å ikke rote sammen Petter Northugs personlige problemer med idrettens omdømme. Da setter vi fort helt meningsløse krav til sportsheltenes vandel. FOTO: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
VONDT: Det gjelder å ikke rote sammen Petter Northugs personlige problemer med idrettens omdømme. Da setter vi fort helt meningsløse krav til sportsheltenes vandel. FOTO: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FORSØKET på å stoppe Therese Johaugs ærespris, startet i sportsredaksjonene i de store norske mediene lenge før juryen hadde bestemt seg. Derfor er det krokodilletårer NRKs sportskommentator tørker når han er bekymret for prisens virkning på Therese.

Han bør heller sjekke sjekke hvilke moralske krav han og deler av hjemmepublikummet stadig prakker på norske sportshelter.

Først var det Petter Northugs råkjøring som hadde «brutt normer som tilhører idrettsbevegelsen», og som gjorde at den falne skikongen var blitt «moralsk forkastelig» ikke bare som sjåfør, men også som idrettsmann.

Denne gangen frykter NRKs kommentator hva Egebergs Ærespris kan utsette Therese for, og synes juryen burde ha spart Norges hardt prøvede sportsikon for alt oppstyret:

Nå drar de henne i stedet inn i en ny diskusjon om egnethet på et tidspunkt hvor hun trenger å være langrennsløper med VM-mål og ikke en omdiskutert vinner, skrev han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer