- Stopp mobbingen av Sandra

Aukland og Svartedal ut mot heksejakt.

(Dagbladet): Sandra Hansson både sperret, dyttet og slo med staven for å holde Seraina Boner bak seg under langløpet König Ludwig Lauf.

I går fortalte Boner til Dagbladet hvordan hun opplevde oppførselen til den svenske jenta, mens Hansson på sin side la ut en offentlig beklagelse.

Der forteller Hansson at hun aksepterer den straff hun får, etter at FIS-juryen først ikke grep inn.

Oppmerksomheten rundt episoden i det tyske langløpet har fått de norske langløpgutta i Team Xtra til å rykke ut, til Hanssons forsvar.

Brødrene Anders og Jørgen Aukland, Jens Arne Svartedal og de andre gutta i teamet mener den svenske jenta møtes av sjikane på nettsteder som omtaler hennes ufine opptreden.

Heksejakt I en pressemelding ber Team Xtra om å la Hansson få fred.

- Hun har beklaget hendelsen og tar sin straff. Den heksejakten som nå skjer på Sandra som person er ikke norsk langrenn  verdig. Stopp derfor mobbingen og drittslengingen på diverse nettsteder. Sandra er en tøff jente som satser knallhardt på langløp og vi respekterer deg for det, Sandra, skriver teamet.

Team Xtra-sjef Nils Marius Otterstad - som opprinnelig var en av Ski Classics-sjefene som straffet Hansson på stedet - bekrefter at både Aukland-gutta og Svartedal står bak støtteerklæringen.

- Vi synes det er synd at det er blitt så mange kommentarer rundt personen, i stedet for en sak som kan skape presedens i langløp. Alle kan begå feil, og Sandra har beklaget og godtar straffen, sier Otterstad til Dagbladet.

Handler ikke om Sandra Han mener langrennsmiljøet i stedet for å kaste seg over skijenta heller bør diskutere utmålingen og regelverket for straff ved slike episoder.

LANGLØPER: Anders Aukland brukte teamets hjemmesida til en bønn om at Sandra Hansson skal få være i fred. Foto: AP,CTK/Bretislav Fiala  -SLOVAKIA OUT-
LANGLØPER: Anders Aukland brukte teamets hjemmesida til en bønn om at Sandra Hansson skal få være i fred. Foto: AP,CTK/Bretislav Fiala -SLOVAKIA OUT- Vis mer

- Saken handler ikke om Sandra, men hendelsen, sier Otterstad.

Midt oppi det hele er han også glad for at stadig flere får opp øynene for langløp som idrett. König Ludwig Lauf var det tredje i Ski Classics-touren, de tre siste er Vasaloppet, Birkebeinerrennet og Norefjellrennet.

- Det er bra at langløp får oppmerksomhet, at det blir tatt seriøst av alle involverte. Utøverne tar det i hvert fall seriøst, de trener opptil 1000 timer i året, sier Otterstad.

Også Boner mener at Hanssons beklagelse gjør at saken er å regne som avsluttet.

- Jeg ser frem til kommende konkurranser og til nye spennende dueller med Sandra, skriver Boner til langrenn.com.

HANDLER IKKE OM SANDRA: Team Xtra-sjef Nils Marius Otterstad mener Sandra Hansson har fått for mye kritikk. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
HANDLER IKKE OM SANDRA: Team Xtra-sjef Nils Marius Otterstad mener Sandra Hansson har fått for mye kritikk. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer