Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset

Stopper all idrett i Italia

Italias olympiske komité kom med forslaget, og mandag kveld bekreftet statsminister Giuseppe Conte at all sport i Italia vil bli suspendert.

USIKKER FRAMTID: For italiensk sport. Foto: NTB Scanpix
USIKKER FRAMTID: For italiensk sport. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den italienske olympiske komité (CONI) velger nå å stoppe all sport, uavhengig av nivå, i Italia fram til 3. april. Det kommer fram i en pressemelding mandag ettermiddag.

Tidligere har det blitt bestemt at flere arrangementer skulle gå uten publikum, og flere konkurranser i landet har blitt avlyst den siste tida.

Nå tar altså komiteen et nytt grep.

TOMME TRIBUNER: Serie A kampene i Italia spilles for tomme tribuner grunnet coronaviruset, og da kunne ikke den portugisiske stjerna, Cristiano Ronaldo, dy seg for en liten spøk. Video: Strive / Rødt Kort. Vis mer

Bekreftet grep

Beslutningen skal ikke gjelde internasjonale turneringer som Champions League, og regjeringen måtte godta beslutningen før den blir gjeldende.

Det gjorde de mandag kveld:

- Det er ingen grunn til at kamper og sportsarrangementer skal fortsette, og jeg tenker også på Serie A, sa Conte på en pressekonferanse i Roma.

Italiensk idrett går uansett en spennende framtid i møte. AP skriver at den italienske toppdivisjonen - Serie A - ikke er blitt stoppet siden andre verdenskrig, og nå er all sport, uavhengig av nivå, stoppet.

Nasjonal krise

Det er coronaviruset som får CONI til å gå til drastiske grep. Viruset har skapt store problemer i Italia - spesielt nord i landet. Italienske myndigheter besluttet i går å sette 16 millioner italienere i karantene.

- Vi står overfor en nasjonal krisesituasjon, uttalte statsminister Giuseppe Conte søndag kveld.

Det italienske sivilforsvaret opplyst mandag at antall smittede har økt til 9.172 i Italia, opp fra 7.375 dagen før. Det samlede antallet døde som følge av virusepidemien er nå 463.

Hele Norges coronakart