Stopper all italiensk fotball

Etter volden i helga.

(Dagbladet.no): Det italienske fotballforbundet har besluttet å utsette neste ukes kamper i Serie B og C etter supporterbråket den siste uka, melder BBC.

Søndag ble tre kamper i toppdivisjonen stoppet, etter at en Lazio-fan ble skutt ned og drept i et sammenstøt med politiet.

Italia spiller EM-kvalifiseringskamp mot Skottland til helgen, dermed ville det uansett ikke blitt spilt Serie A-fotball. Men fotballpresident Giancarlo Abete utelukker ikke at pausen kan vare lengre enn neste helg, og at den dermed også kan få konsekvenser for toppdivisjonen.

- Vi kommer ikke til å starte opp alle turneringene søndag 25. Vi må sammen med Serie A-klubbene diskutere tiltak som kan settes i verk innen 25.november, sier Abete.

Lazio-supporteren Gabriele Sandri (26) ble søndag skutt og drept av politiet etter et sammenstøt mellom Lazio-fans og Juventus-fans i Arezzo.

Ryktene om dødsfallet spredte seg raskt til arenaene rundt om i Italia, og førte til raseri blant flere lags supportere.

Kampen mellom Lazio og Inter ble utsatt umiddelbart, mens kampen mellom Atalanta og Milan ble avlyst etter at fans forsøkte å rive ned glassbarrierene som skiller publikum fra banen.

Kveldskampen mellom Roma og Cagliari ble også avlyst da hundrevis av rasende fans samlet seg utenfor Olympiastadion i Roma.

RASERI: Italienske fotballsupportere protesterer foran TV-stasjonen RAI i Milano søndag. Foto: AP/SCANPIX
RASERI: Italienske fotballsupportere protesterer foran TV-stasjonen RAI i Milano søndag. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

Italias statsminister Romani Prodi karakteriserte voldsepisodene som «svært bekymringsfullt», og har bedt om en full gransking av skyteepisoden i Arezzo.

Dermed er italiensk fotball kastet ut i en ny dyp krise, og det er foreløpig uklart når kampene kan spilles som vanlig.

Stopper all italiensk fotball
STOPPET: Kampen mellom Atalanta og AC Milan ble stanset etter at supportere forsøkte å knuse seg gjennom barrierene og inn på gresset.
DREPT: 26-åringen Gabriele Sandri ble skutt og drept av politiet, under et sammenstøt mellom Lazio- og Juventus-supportere.
STOPPET: Milan-kaptein Paolo Maldini diskuterer med Atalanta-spillere etter at søndagens oppgjør ble stanset.