Stopper billettsalget: - Synd

Eliteserieklubber vet ikke hva som gjelder etter regjeringens skjerpede coronatiltak. Helseministeren oppgir at begrensninger ikke gjelder utendørs.

STOPPER SALG. Brann opplyser at klubben inntil videre har stoppet billettsalget. Foto: Marit Hommedal / NTB
STOPPER SALG. Brann opplyser at klubben inntil videre har stoppet billettsalget. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Usikkerheten råder foran helgens avslutningsrunde i Eliteserien i fotball. Klubber forstår ikke hvilke publikumsbegrensninger som gjelder.

Regjeringen la tirsdag kveld fram skjerpede coronatiltak, men for idretten er det uklart hvor mange tilskuere det blir lov å slippe inn på arenaene.

MIF er en av tre klubber som søndag kjemper en desperat kamp mot nedrykk. De to andre er Stabæk og Brann. Brann tar imot Sarpsborg 08 søndag.

Sistnevnte skrev følgende på Twitter en time etter regjeringens pressekonferanse: «Dønn ærlig, så aner vi ikke. Men vi kommer med info så snart vi har svarene. Nå har vi bare spørsmål».

Brann opplyser at klubben inntil videre har stoppet billettsalget.

- Det er veldig synd at det kommer tiltak nå, men vi må finne ut av dette. Jeg er ikke helt klok på hva som gjelder ennå, sier Branns daglig leder Vibeke Johannesen til TV 2.

- Vi har stoppet det for å finne ut av hva de nye retningslinjene betyr. Vi må se på hva vi har muligheten til på søndag, sier Johannesen til Dagbladet.

- Først må vi finne ut av hva det betyr. Så er det selvfølgelig veldig synd om ikke alle kan få støtte laget i denne viktige kampen. Vi må forholde oss til de retningslinjene som er, sier hun videre.

Johannesen håper at de som allerede har kjøpt billett til kampen får komme inn på stadion. Nå blir det møter i morgen formiddag for å få svar.

- Vil vil kommunisere godt med omgivelsene. Vi har god trening i dette, sier Johannesen.

Det er disse punktene i den nye tiltakspakken som forvirrer klubbene:

* 3 x kohorter av 200 personer med 2 meter avstand mellom kohortene hele tiden på offentlige arrangementer med faste tilviste sitteplasser.

* På arrangement hvor alle i publikum sitter på faste tilviste plasser er det tilstrekkelig avstand dersom arrangøren legger til rette for at publikum har minst ett ledig sete mellom seg på samme seterad fra de ankommer arrangementet. Personer fra samme husstand kan sette seg nærmere hverandre etter ankomst.

Kulturdepartementet oppgir at disse punktene gjelder innendørs arrangementer. Det er derfor ikke grunn til bekymring.

Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) sa følgende på spørsmål fra NTB da hun ble spurt om det kan være fulle tribuner i helgens serieavslutning:

- Hvis det er utendørs, og man har avstand, er det ingen begrensninger.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer