Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stopper ikke import av utenlandske spillere

Sparta Sarpsborg-Vålerenga 3-5. Vålerenga gir blaffen i Serieforeningens pålegg om å begrense antall utlendinger til fem. Men Norges ledende ishockeyklubb mener at det norske spillermarkedet er for begrenset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I årets serie er ti av klubbens 24 A-lagsspillere fra utlandet. Lørenskog har ni.

Serieforeningen beklager sterkt at Vålerenga og Lørenskog ikke holder avtalen. Men leder Steinar Frøysa innrømmer at det ikke finnes regler som hindrer bruken av utlendinger.

- Alle eliteserieklubbene er lojale mot avtalen - unntatt Vålerenga. Lørenskog har lovet å innrette seg fra neste sesong, sier Frøysa til Dagbladet.

Bestemmer sjøl

- Vålerenga sa klart ifra med en gang at vi ikke ble med på noen gentlemannsavtale. Vi følger norsk lov som sier at vi kan bruke så mange utlendinger vi vil. EØS-avtalen tillater fri flyt av arbeidskraft, sier Södergren.

I prinsippet kan norske ishockeyklubber stille et helt lag med utlendinger - ikke bare fra EØS-land, men hele verden.

- Vi så liten vits i å skille mellom canadiere og svensker. En utlending er en utlending, sier Frøysa, som også beklager at bare fire av ti eliteserietrenere er norske.

Norske slipper til

- Vi ønsker å være i posisjon til å vinne alt her hjemme. Dessuten er Europacupen et mål for årets sesong. Men for å lykkes må vi se utenfor Norges grenser, sier Södergren.

Han mener også at Vålerenga slipper til norsk ungdom.

- Vi har lag både for eldre og yngre junior. I tillegg kommer Prosjekt 2000 med 22 unge spillere i alderen 15 til 20 år. Meninga er at vi på sikt skal produsere vesentlig flere A-lagsspillere enn nå.

- Men inntil videre gjør vi det som er best for oss. Innebærer det å hente folk fra Sverige eller andre land, blir det slik, sier Södergren.

GOD SVENSKE: Johann Brummer ble hentet fra Sverige for å styrke VIF. Klubben vil benytte seg av flere utlendinger.