- Stopper ikke spillere som har fortjent å reise ut

Godset har ikke råd til å takke nei til bud på spillere, sier Deila.

KONTINUITET: Ronny Deila mener at årets Godset-suksess er at han og store deler av spillerstallen har kunnet jobbe sammen over lengre tid. Foto: Digitalsport
KONTINUITET: Ronny Deila mener at årets Godset-suksess er at han og store deler av spillerstallen har kunnet jobbe sammen over lengre tid. Foto: DigitalsportVis mer

DRAMMEN (Dagbladet): Strømsgodset - Sogndal 3-0.

Strømsgodset presterer igjen på topp norsk nivå og vips så snakkes det om spillerflukt og proffdrømmer.

- Det vi får til nå om dagen er et resultat av at vi har fått jobbet godt over tid. Vi har tidligere hatt en tendens til å miste mange spillere, men nå har vi fått jobba bra gjennom ett - ett og et halvt år. Det bærer frukter, sier Godset-trener Ronny Deila til Dagbladet.

Det å prestere noen gode kamper på rad i Tippeligaen bruker ofte å være synonymt med gullsnakk og dette tilfellet skiller seg ikke fra bermen på noen som helst måte.

- Vi har ikke satt oss som mål å vinne serien, men det betyr ikke at vi ikke har lag til det. For det har vi. Men alt handler om å prestere jevnt over tid og det har vi hatt et problem med tidligere.

Stolte Selv om dagens stall er av meget høy tippeligastandard, erkjenner Deila at han er prisgitt å få beholde stammen hvis prestasjonene skal fortsette.

- Andre lag har kanskje muligheten til å si nei hvis bud kommer, samtidig som de kanskje kan gå til innkjøp i sommervinduet. Vi kikker selvfølgelig også etter spillere, men det blir på et helt annet nivå, sier Deila, før han legger til:

- Vi stopper ikke unge spillere som har gjort seg fortjent til et proffopphold. Vi skal være stolte over det vi har fått til sammen og så kan vi håpe at de kommer tilbake til Godset når de en gang vender hjem.

- Perfekt balanse På spørsmål om det er noen spesielle typer eller konkrete navn som står på blokka til drammensklubben for sommeren drar Deila fram en relativt bred demografi som målgruppe.

- Vi har nok av gamle spillere for å si det sånn, her vil vi ha unge spillere med framtida foran seg. Når det er sagt har vi en veldig god stall i dag, med en perfekt balanse av komplimenterende ferdigheter.

En representant for den eldre garde i klubben, kaptein Alexander Aas (33), er svært tilfreds med hva årets Godset-utgave er i stand til å utrette sammen.

- Når det flyter, spiller vi ut alle lag i Norge, sier Aas til Dagbladet.