Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stopper nytt WAGs-sirkus i VM

Frueforbud for stjernene i Sør-Afrika.

STJERNE-WAGS: Her er tre av de mest kjente WAGs, Cheryl Cole (Ashley Cole), Coleen Rooney (Wayne Rooney) og Victoria Beckham (David Beckham), på tribunen under VM for tre år siden. Foto: REUTERS
STJERNE-WAGS: Her er tre av de mest kjente WAGs, Cheryl Cole (Ashley Cole), Coleen Rooney (Wayne Rooney) og Victoria Beckham (David Beckham), på tribunen under VM for tre år siden. Foto: REUTERS Vis mer

||| (Dagbladet.no) Under VM for tre år siden var det ikke engelske hooligans som tiltrakk seg mest oppmerksomhet blant tribunesliterne i Tyskland.

Pressefotografene som snudde ryggen til banen for å ta bilder av publikum, zoomet inn på fotballfruene på VIP-tribunen. 2006-VM ble det definitive gjennombruddet til engelske WAGs (wives and girlfriends).

Med designvesker, svindyre klær og neste års solbriller fikk de omtrent like mye oppmerksomhet som sine ballsparkende ektemenn.

Dyrker samholdet
De blir sikkert å se på tribunen i Sør-Afrika også, men landslagssjef Fabio Capello har bestemt seg for å stramme inn grepet. Han ønsker ikke en gjentakelse av Baden-Baden-sirkuset.

Derfor får fotballfruene bare lov til å besøke sine menn dagen etter kampene.

PÅ TIVOLI: Denne WAGs-gjengen dro på tivoli i Rust, under VM i Tyskland. Fra venstre Lisa Roughead (Michael Carrick), Rebecca Robinson (Paul Robinson), Emma Hadfield (Gary Neville), Nicola Carragher (Jamie Carragher), Roland Mack (fornøyelsesparkdirektør), Elen Rives (Frank Lampard), Carly Zucker (Joe Cole), Jürgen Mack (tivolisjef), Michaela Henderson-Thynne (Steward Downing), Coleen Rooney (Wayne Rooney), Alex Curran (Steven Gerrard) og Toni Poole (John Terry). Foto: AFP
PÅ TIVOLI: Denne WAGs-gjengen dro på tivoli i Rust, under VM i Tyskland. Fra venstre Lisa Roughead (Michael Carrick), Rebecca Robinson (Paul Robinson), Emma Hadfield (Gary Neville), Nicola Carragher (Jamie Carragher), Roland Mack (fornøyelsesparkdirektør), Elen Rives (Frank Lampard), Carly Zucker (Joe Cole), Jürgen Mack (tivolisjef), Michaela Henderson-Thynne (Steward Downing), Coleen Rooney (Wayne Rooney), Alex Curran (Steven Gerrard) og Toni Poole (John Terry). Foto: AFP Vis mer

- Jeg liker det vi har skapt nå, hvor spillerne er sammen også utenfor banen. Forhåpentligvis skal vi være i Sør-Afrika lenge og spillerne skal få møte koner, kjærester og venner. Det blir én dag i uka, etter kampen, og det er nok, sier Capello ifølge The Guardian.

Italieneren ønsker å bygge videre på samholdet i laget, og vil ikke at konene skal fly rundt i gangene på spillerhotellet med shoppingposer og høy glamourføring.

- Vi drar ned for å spille, ikke for å feriere.

- Et sirkus
I Tyskland-VM bodde flere av fotballfruene på spillerhotellet i Baden-Baden nesten hele mesterskapet. Til og med noen av spillerne syntes det ble for mye av det gode.

FULL FART: Elen Rives, Coleen Rooney, Lisa Roughead og Carly Zucker kjørte barg-og-dal-bane på tivoliet. Foto: EPA
FULL FART: Elen Rives, Coleen Rooney, Lisa Roughead og Carly Zucker kjørte barg-og-dal-bane på tivoliet. Foto: EPA Vis mer

Rio Ferdinand tok for ett år siden et kraftig oppgjør med kulturen som ble skapt under Sven-Göran Erikssons ledelse.

- Hvis jeg skal være ærlig, så ble vi litt av et sirkus med tanke på WAGs-situasjonen. Det kunne virke som det var et stort show rundt hele England-stallen. Det var som å se på at et teaterstykke ble framført, og fotballen ble nesten sekundær. Folk bekymret seg mer for hva andre hadde på seg og hvor de skulle gå ut enn om Englands landslag. Dette ble også overført til laget, sa Manchester United-stopperen.

At Capello nå nekter damene fri adgang til spillerhotellet under VM, kommer egentlig ikke som noen bombe.

Styrer med jernhånd
Landslagssjefen hadde ikke vært lenge i jobben før han skjønte at noe måtte gjøres med kulturen i troppen. Han laget derfor ei liste over regler spillerne ble nødt til å forholde seg til:

YNGST: Theo Walcotts kjæreste Melanie Slade (17) var som sin utkårede yngst i reisefølget til Tyskland-VM. Foto: REUTERS
YNGST: Theo Walcotts kjæreste Melanie Slade (17) var som sin utkårede yngst i reisefølget til Tyskland-VM. Foto: REUTERS Vis mer

• Det blir ingen besøk til spillerhotellet, verken fra jenter, venner eller agenter.

• Spillerne må innta måltidene sine ved samme bord og de må møte opp presist.

• Dress og slips er ut på vei til kamp, nå er det treningsdresser som gjelder. På fritida er shorts og sandaler bannlyst.

• Det samme gjelder mobiler, så lenge ikke spillerne er på eget rom.

LADET OPP MED ØL: Coleen Rooney venter på at VM-kampen mot Paraguay skal begynne. Foto: REUTERS
LADET OPP MED ØL: Coleen Rooney venter på at VM-kampen mot Paraguay skal begynne. Foto: REUTERS Vis mer

• PlayStation eller dataspill tillates ikke på hotellrommet.

- Hvis folk er forbløffet over disse reglene, så er det fordi de ikke er vant til dem. Jeg mener vi har forpliktelser overfor supporterne. Derfor trenger vi arbeidsregler, slik at alt går skikkelig for seg, sa Capello.

Ga konene skylda
Det er vel kanskje ikke bare Capellos jernhånd som har fått England på rett spor igjen, men etter den skuffende EM-kvalifiseringen som førte til at Steve McClaren fikk sparken - har engelskmennene overbevist i kvaliken.

De er på vei til å gå gjennom en kvalik med bare seire for første gang - og har nå åtte strake seire. Kroatia ble sett på som den største utfordreren, men England har nå slått dem 9-2 over to kamper.

NEW WAG ON THE BLOCK: Joe Cole-kjæresten Carly Zucker ble beskrevet av Sunday Times som det siste stjerneskuddet blant WAGS-jentene. Foto: AP
NEW WAG ON THE BLOCK: Joe Cole-kjæresten Carly Zucker ble beskrevet av Sunday Times som det siste stjerneskuddet blant WAGS-jentene. Foto: AP Vis mer

Fotballfruene liker kanskje ikke det nye regimet, men de kan i hvert fall trøste seg med at det blir en tur til Sør-Afrika til sommeren.

Roy Keane uttalte for et par år siden at han synes damene har for mye makt, men Capello lar de i hvert fall ikke styre gutta sine mens de er på landslagssamling. Da Keane var Sunderland-manager hadde han problemer med å lokke spillere til nordøst, og han ga konene skylda. Han mente de bare var interessert i å bo i byer som London, hvor shoppinggatene er bredere og butikkvinduene høyere.

Tar kontroll
Jadene Bircham, kona til tidligere QPR-spiller Marc Bircham, var med i ITV-programmet «WAGs Boutique». Hun bekreftet Keanes mistanker.

- Da vi spilte inn programmet var det flere av de yngre jentene som sa ting som «Jeg vil ikke tillate at min mann reiser dit» og «Det skal han ikke gjøre», sa Jadene.

MANAGER-WAGS: Sven-Göran Eriksson lot fotballfruene slippe til på spillerhotellet, kanskje ikke så rart - han hadde jo selv med seg sin daværende kjæreste, Nancy Dell'Olio. Foto: REUTERS
MANAGER-WAGS: Sven-Göran Eriksson lot fotballfruene slippe til på spillerhotellet, kanskje ikke så rart - han hadde jo selv med seg sin daværende kjæreste, Nancy Dell'Olio. Foto: REUTERS Vis mer

Les også: Derfor dater fotballstjernene supermodeller

Og for flere WAGs: Sjekk WAG Rankings

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media