Stopper profflaget til Johaug og Kristoffersen

Skiforbundet sier nei.

Norges Skiforbund nekter landslagsløperne Therese Johaug og Marthe Kristoffersen å gå for et CSC-lag.

Duoen var ettertraktet for å inngå en slik avtale. Men onsdag sa NSF nei etter et styremøte. De to kan likevel motta sponsorpenger fra CSC om det inngås en avtale.

I en pressemelding heter det blant annet: «Team CSC godkjennes ikke, men NSF er åpen for privatavtaler med CSC for de aktuelle løperne. Norges Skiforbunds modell, med faste landslag hvor løpere er under kontrakt for hver sesong, har gitt meget gode resultater internasjonalt over lang tid.»

Videre står det: «NSFs reglement og utøverkontrakt har i mange år sagt at landslagsløpere kan ikke inngå i kretsers og/eller idrettslags avtaler eller samarbeidsordninger med næringslivet eller andre. Dette gjelder også teamsponsorer. Landslagsløperne har imidlertid anledning til å inngå private sponsoravtaler på basis av NSFs standardavtale og innenfor NSFs regelverk».

Løpere utenfor landslaget har anledning til å gå for lag med sponsornavn.

«Lag utenfor NSFs landslag utgjør et positivt og viktig supplement til klubber, kretser og forbund primært rettet mot rekrutteringsnivået under landslag. Landslagsløpere gis ikke adgang til å delta på team med kommersielle navn utenfor forbundet.»

(NTB)

FÅR IKKE GÅ FOR CSC: Marte Kristoffersen og Therese Johaug (i midten) får ikke gå for privatlaget CSC. Foto: ANDERS WIKLUND/SCANPIX
FÅR IKKE GÅ FOR CSC: Marte Kristoffersen og Therese Johaug (i midten) får ikke gå for privatlaget CSC. Foto: ANDERS WIKLUND/SCANPIX Vis mer
Stopper profflaget til Johaug og Kristoffersen