Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stopper spillernes internettsider

Fotballklubben Viking nekter sine spillere å ha hjemmesider på internett utenom klubbens offisielle side. Spillerne synes det er dumt og merkelig.

Thomas Pereira, Lars Gaute Bø, Hannu Tihinen og Bjarte Lunde Aarsheim har alle hjemmesider på fotballsiden fotball247.com. Nå har Viking-direktør Bjarne Berntsen nektet spillerne å oppdatere sine nettsider.

- I kontrakten til spillerne står det at det er vi som har alle markedsrettighetene. De har ikke lov til å inngå avtaler med en konkurrerende bedrift uten vår godkjennelse. Derfor har vi nektet spillerne å oppdatere sine sider, sier Bjarne Berntsen til Rogalands Avis.

Viking vil at spillerne istedet skal ha egne sider under klubbens offisielle nettside. Men spillerne er slett ikke villig til å bryte kontrakten med fotball247.com.

- Dette skulle være en positiv ting som skulle gi økt interesse. Problemet er at Viking vil tjene mest mulig penger på oss. Jeg synes det er dumt og merkelig, sier Thomas Pereira til avisen.

Keeper Lars Gaute Bø var den første av Viking-spillerne som opprettet egen hjemmeside på nettet, og heller ikke veteranen liker utviklingen.

- Det var en enorm interesse rundt sidene. Vi har ikke fått noen informasjon på hvorfor vi ikke får lov til å oppdatere sidene, sier Bø.

Både direktør Roy Nordengen og redaktør Tor O. Iversen i fotball247.com mener at Viking ikke kan nekte spillerne å ha hjemmeside utenfor klubbens offisielle side.

Bjarne Berntsen skal møte lederne for fotball247.com 23. mai for å diskutere saken.

Spillere fra ni av tippeligaens 14 klubber har hjemmeside hos fotball247.com. Også Sportsprofiler.com har flere tippeligaspillere i sin «stall», selv om det er utenlandsproffene som dominerer på denne nettsiden.

Fotball247.com

Sportsprofiler.com

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling