Stopper spiseforstyrrelser

Oppløftende forsøksresultater blant unge jenter på idrettsgymnasene.

ÅPENHET HJELPER:  Vibeke Skofterud har forlengst fortalt om sine egne spiseproblemer. Systematisk bruk av denne åpenheten gir nå sterke resultater i bekjempelsen av sykdommen.  FOTO: Privat.
ÅPENHET HJELPER: Vibeke Skofterud har forlengst fortalt om sine egne spiseproblemer. Systematisk bruk av denne åpenheten gir nå sterke resultater i bekjempelsen av sykdommen. FOTO: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

IDRETTENS egen åpenhet rundt vektproblemer og spiseforstyrrelser kan gi et avgjørende bidrag for å begrense denne folkesykdommen. Modige, personlige fortellinger som de fra Vibeke Skofterud og Kristin Størmer Steiras om sine egne vansker med å spise riktig, gjør det lettere å ta effektivt tak i ett av toppidrettens største helseproblemer.

I går la doktorgradsstipendiat Marianne Martinsen fram svært positive resultater fra en systematisk satsing hos alle landets idrettsgymnas på å fronte denne helsetrusselen:

•• Gjennom langvarig og målbevisst jobbing med unge utøvere er det mulig å stoppe utviklingen av spiseforstyrrelser.

I beste fall blir dette første store landsomfattende forsøket starten på å gjøre slikt forebyggende helsearbeid integrert i selve undervisningen på disse skolene.

I UTGANGSPUNKTET ble utbredelsen av spiseforstyrrelser kartlagt blant elever i første klasse på de videregående skolene. Som i tidligere undersøkelser fant man relativt flest elever med symptomer på denne sykdommen blant de som gikk i vanlige skoler. Likevel var selve sykdommen mest utbredt i det tøffere konkurransemiljøet på de ulike idretts -og skigymnasene:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer