Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Martin Bjørnbak

Stopperkjempe med store ambisjoner

Martin Bjørnbak signerte nylig ny kontrakt med Glimt. På sikt har kapteinen ambisjoner om spill på et høyere nivå.

HOT OR NOT? Martin Bjørnbak går alltid i krigen for Glimt. Men blir han snappet av en større klubb i sommerensovergangsvindu? Bjørn bak er klar for å ta ett steg opp, men understreker at han trives i Glimt. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
HOT OR NOT? Martin Bjørnbak går alltid i krigen for Glimt. Men blir han snappet av en større klubb i sommerensovergangsvindu? Bjørn bak er klar for å ta ett steg opp, men understreker at han trives i Glimt. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix Vis mer

BODØ (Dagbladet): På spørsmål fra Dagbladet sier 26-åringen:

- Klart jeg har ambisjoner! Jeg ønsker å spille på et lag som hvert år vinner noe. Eller som kjemper om å vinne noe, sier Bjørnbak til Dagbladet.

Da kan Bodø/Glimt bli litt for smått for stopperkjempen. Sist Glimt vant en tittel (cupen) var i 1993. Siste medalje i toppserien (sølv) kom i 2003.

«Ett steg opp»

Likevel bedyrer kapteinen, som gjerne kjemper om nye titler med sitt kjære Glimt:

- I Bodø har jeg det som plommen i egget. Hvis jeg drar, så må det være for å ta et tydelig steg opp. Det er uaktuelt å gå til klubber på samme nivå, sa Bjørnbak etter 2-2 mot Strømsgodset sist helg.

Mer vil han ikke si om den saken. «Et tydelig steg opp» kan selvsagt bety Europa. I norsk sammenheng kan det neppe bety andre enn de tre som topper tabellen før helgen - Brann, Rosenborg og Molde.

Nettopp Molde er motstander på Aker Stadion søndag. Bjørnbak har spilt samtlige 90 minutter i samtlige åtte kamper i år, og gjør nok det samme i morgen.

Glad i å krige

Sist søndag åpnet han også scoringskontoen for året. Ikke uventet på en heading. Den 193 cm høye midtstopperen legger ikke skjul på hva som er hans forse:

- Jeg er glad i en krig! For meg er det også nødvendig å krige og slåss, siden jeg ikke er kjempe-mobil.

Ranværingen - som kom til Glimt i 2011, gikk til Haugesund i 2012, og returnerte til Bodø seinhøstes 2015 - kunne tilføyd at han også har en heidundrende frisparkfot.

- En bærebjelke

Glimt-ledelsen vet utmerket godt hvilken (riktignok grovslipt) diamant de har i Bjørnbak.

- Martin signerte nylig for ett ekstra år med oss, til ut 2019. Det er vi svært tilfreds med, for Martin er en bærebjelke i laget. Vi ønsker i utgangspunktet at han skal bli hos oss, sier Glimt-direktør Frode Thomassen.

- Både som spiller, person og type er Martin Bjørnbak viktig for oss.

Han legger til:

- I Glimt har vi også en ambisjon om å kjempe om titler med jevne mellomrom. Vi arbeider hardt hver eneste dag for å være en stabil og god eliteserieklubb.

Sju på rad uten seier

Bjørnbak og Glimt har startet sitt Eliteserie-comeback på merkelig vis. Først en seier. Deretter fire strake tap. Så tre uavgjorte på rappen.

- Rekka med tap har vi lagt bak oss. Men uavgjort er heller ikke godt nok, ikke i lengden. De to på bortebane (mot Kristiansund og Sarpsborg, red.) var helt ok. Mer skuffende er det å ende opp med 2-2 hjemme mot Strømsgodset. Særlig når vi leder to ganger, sa en skuffet Bjørnbak etter møtet med nettopp drammenserne på Aspmyra sist søndag.

Det blir nok minst like tøft på Røkkeløkka søndag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media