Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brann slo Sarpsborg

Stopperkjempen fikset uhyre sterk Brann-seier

Mål av Sivert Heltne Nilsen og Vito Wormgoor sikret tre meget sterke poeng for Brann.

AVGJØRELSEN: Branns Vito Wormgoor scorer på det avgjørende straffesparket i de dramatiske sluttminuttene mot Sarpsborg. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
AVGJØRELSEN: Branns Vito Wormgoor scorer på det avgjørende straffesparket i de dramatiske sluttminuttene mot Sarpsborg. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Sarpsborg 08 – Brann 1–2 (0–1)

(Dagbladet): Brann klatret til andreplass på tabellen med en kamp mindre spilt enn Molde etter en meget sterk borteseier i Sarpsborg.

I en meget underholdende fotballkamp i Østfold gikk begge lagene for seier og kampen sto lenge og vippet. Seieren så ut til å glippe for Brann da Sarpsborg fikk straffe fem minutter før slutt, men et elendig utført straffespark av Ronnie Schwartz gikk utenfor Brann-målet.

Dermed var det en Brann-stopper som ble matchvinner for andre uka på rad. Vito Wormgoor var sikker da han fikk sjansen fra elleve meter noen minutter før Schwartz.

- Det var utrolig. Vi visste de ville komme ut annerledes i andre omgang. De er gode og vil vinne mye her. Jeg er veldig, veldig stolt. Se på fansen, deres støtte er utrolig, sa matchvinner Wormgoor til Eurosport etter kampen.

Hjemme har Sarpsborg vært meget imponerende. Denne sesongen har de slått Rosenborg og Vålerenga i sine to hjemmekamper. Sarpsborg hadde ikke tapt hjemme siden 1. mai mot Rosenborg forrige sesong.

– Det er en gigantisk bonus i en kamp mot en direkte rival om topplasseringene, sa Eurosports ekspert Kjetil Rekdal om Brann-seieren.

Kjempeomgang av Brann

Slik så det ikke ut i første omgang mot Brann. Det var bare et lag det handlet om. Bortelaget. Brann presset, spilte og vant ball med en rå intensitet og presterte en praktomgang.

Da Fredrik Haugen skjøt et frispark under en hoppende Sarpsborg-mur, via beinet til Sivert Heltne Nilsen, var det helt fortjent at Brann tok føringen.

– Brann er bunnsolide. Ikke overraskende. Har bygget lag med klar retning og identitet over tid. Får betalt for det, skrev Vålerengas sjefspeider Lars Tjærnås på Twitter i pausen.

Geir Bakke hadde gitt klar beskjed til sitt mannskap i pausen og det var et helt annet hjemmelag som kom på banen fra start i andre omgang.

Før fem minutter var spilt hadde Sarpsborg også utliknet. Et flakkende langskudd fra 25 meter av Harmeet Singh satte Brann-keeper Samuel Sahin-Radlinger helt ut av spill.

Det var Singhs første mål i Sarpsborg-trøya siden returen hans til norsk fotball i vinter.

Høy intensitet

Sarpsborg fortsatte å kjøre kampen, og kom til gode sjanser ved Zachariassen og Mortensen, uten at de fikk ballen forbi Branns østerrikske keeper.

Spillet bølget fram og tilbake i Sarpsborg og etter hjemmelagets gode start på omgangen tok Brann over igjen halvveis i omgangen.

Kristoffer Barmen og Gilbert Komsoon hadde begge gode muligheter til å sende Brann tilbake i tet.

– Vi har fått den mest intense kampen i årets eliteserie så langt, med to lag som virkelig ikke har gitt ved dørene, sa Eurosports ekspertkommentator Kjetil Rekdal.

Til slutt fikk Brann uttelling. Komsoon kom seg ned til dørlinja og slo inn. Der hadde Kristoffer Halvorsen bare øyne for Ruben Kristiansen og hans drakt og dommer Tom Harald Hagen pekte korrekt på straffemerket.

Sarpsborg måtte fram og jage utlikning og fikk sjansen fra straffemerket etter en klønete felling på Thomassen av Komsoon. Innbytter Ronnie Schwartz har to mål tidligere i år, men brant straffen langt utenfor.

Det var det siste Sarpsborg fikk til og Brann tok med seg alle poengene hjem til Bergen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!