Stopperkjempen glipper for United. Flytter til Barcelona

Signerer for fem år.

BARCA-KLAR: Barcelona kunngjorde lørdag at klubben har sikret seg en femårskontrakt med den belgiske landslagsbacken Thomas Vermaelen. Foto: AFP PHOTO / BELGA PHOTO BRUNO FAHY / NTB SCANPIX
BARCA-KLAR: Barcelona kunngjorde lørdag at klubben har sikret seg en femårskontrakt med den belgiske landslagsbacken Thomas Vermaelen. Foto: AFP PHOTO / BELGA PHOTO BRUNO FAHY / NTB SCANPIXVis mer

Barcelona kunngjorde lørdag at klubben har sikret seg en femårskontrakt med den belgiske landslagsbacken Thomas Vermaelen.

Vermaelen har spilt for Arsenal de siste fem sesongene, men det ble i løpet av sommeren klart at han ville bort fra Premier League-klubben.

De fleste hadde ventet at ligarivalen Manchester United skulle hente forsvarsspilleren, men lørdag ble han altså presentert som Barcelona-spiller.

- FC Barcelona og Arsenal FC er kommet til enighet om en overgang for belgiske spilleren Thomas Vermaelen. Han kommer til katalanerne på en femårskontrakt, opplyste den spanske storklubben.

Vermaelen har tidligere vært kaptein for Arsenal, men manager Arsène Wenger hadde i forrige sesong Laurent Koscielny og Per Mertesacker som førstevalg i midtforsvaret.

Det er ikke opplyst hvor mye Vermaelen koster Barcelona, men spanske medier hevder at overgangssummen er rundt 15 millioner euro (125 millioner kroner).

(NTB)