Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stopperkrise for Arsenal før FA-cupfinalen: - Et kjempeproblem

Laurent Koscielny er suspendert og flere defensive Arsenal-spillere sliter med skadeproblemer. 

STOPPEKRISE: Arsenals Laurent Koscielny (i midten) må stå over finalen etter å ha pådratt seg rødt kort i serieavslutningen mot Everton. Rob Holding (t.h.) er en av få stoppere som garantert vil være klar til kamp. Foto: AFP PHOTO / Justin TALLIS / NTB Scanpix
STOPPEKRISE: Arsenals Laurent Koscielny (i midten) må stå over finalen etter å ha pådratt seg rødt kort i serieavslutningen mot Everton. Rob Holding (t.h.) er en av få stoppere som garantert vil være klar til kamp. Foto: AFP PHOTO / Justin TALLIS / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arsenal - Chelsea spilles 18.30 lørdag

(FourFourTwo): Laurent Koscielny klønet det skikkelig til i sesongens aller siste ligakamp. Han stormet inn i en takling på Enner Valencia uten å treffe ballen, og ble utvist allerede etter 14 minutter. Det som er verre for Arsenal, er at han må stå over den viktige FA-cupfinalen mot Chelsea.

TV 2-kommentator Øyvind Alsaker skal kommentere kampen. Han mener savnet av lederen vil være veldig stor.

- Den er betydelig. Historien viser eksempler på at når Koscielny går ut, så rakner det for Arsenal, sier Alsaker.

Han peker blant annet på da stopperen måtte ut med skade etter 49 minutter mot Bayern München i Champions League. 14 minutter etterpå hadde Arsenal sluppet inn ytterligere tre mål i 1-5-tapet. Da samme mann ble skadet mot Manchester City under en kamp i 2013, gikk de lyseblå fra 2-0 til 6-1 på èn omgang.

Alsaker tror suspensjonen kan bli direkte kampavgjørende.

- Det tror jeg. Han er uerstattelig for Arsenal. Det er et kjempeproblem. Han er vanskelig å erstatte. Rett og slett, sier Alsaker.

Skadekrise

Og Arsenal sliter skikkelig med skader på defensive spillere. Gabriel er satt ut av spill med en kneskade og Shkodran Mustafi kjemper en kamp mot klokka etter tegn på hjernerystelse. I tillegg har du en Per Mertesacker som kun har spilt 38 minutter i løpet av det siste året (i ligaavslutningen mot Everton).

Det betyr at mye av ansvaret vil ligge på den 21 år gamle midtstopperen Rob Holding, som vil danne stopperduo med Nacho Monreal.

Rob Holding spilte sesongens første tre ligakamper, og så gikk det hele 27 kamper før han fikk spille igjen. Han avsluttet sesongen med å spille de siste fem ligakampene etter at Wenger la om til tre stoppere, hvor Arsenal bare slapp inn to mål med Holding i aksjon.

- Han har jo masse bra kvaliteter. Han er ung og uferdig. Det er for tidlig å si om han blir en fremtidig klassestopper for Arsenal. Han har en del ting. Han har fysikk og slikt. Dette er eksamen, sier Alsaker.

Lederegenskaper

Med Holding på banen har Arsenal vunnet 10 av 13 kamper, i det som er hans første sesong på Emirates etter overgangen fra Bolton. En som ikke er overrasket over at Holding spiller bra, er Arsenal-manager Arsène Wenger.

- Nei, fordi jeg alltid forventer gode forestillinger når jeg bruker en spiller. Han hadde noen positive kamper tidligere. Jeg syns han har vist intelligens og sinnsro med ballen i de kampene han har spilt fram til nå, sier Wenger til Arsenals offisielle hjemmeside.

Manageren mener at Holding har lederegenskaper.

- Det har han, fordi han er intelligent, men for øyeblikket er han litt innadvendt, han snakker ikke på banen for øyeblikket. Han føler at det ikke er hans ansvar for øyeblikket, sier Wenger.

Men med Laurent Koscielny ute med suspensjon, er det fort Holding som må lede et skadeskutt Arsenal-forsvar.

Det er litt av en oppgave mot ligavinner Chelsea.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!