Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stopperkrise i Liverpool: Henderson kan spille midtstopper i storkampen

Jürgen Klopp har gjort Anfield til et fort, men Liverpool-manageren kan få trøbbel uten midstopper Virgil van Dijk på tirsdag.

KLAR: Jordan Henderson forteller på dagens pressekonferanse at han kan steppe inn både på back og på stopperplass når det trengs. Foto: Reuters / Carl Recine / NTB Scanpix
KLAR: Jordan Henderson forteller på dagens pressekonferanse at han kan steppe inn både på back og på stopperplass når det trengs. Foto: Reuters / Carl Recine / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da kommer Bayern München på besøk i den første av to kamper i mesterligaens åttedelsfinale.

Liverpool snek seg videre fra gruppespillet med hårfin margin ettersom laget hadde flere scorede mål enn Napoli. Men en av konsekvensene var at stopperkjempen Virgil van Dijk pådro seg tre gule kort og må stå over den første kampen mot Bayern.

Mannen som ble verdens dyreste forsvarsspiller da han kom til Anfield fra Southampton i januar i fjor, har bidratt til at Liverpool-forsvaret er blitt bedre og bedre. Mot Bayern kan hullet han etterlater seg bli umulig å fylle.

Det hjelper heller ikke at Klopp også må klare seg uten skadde Joe Gomez og Dejan Lovren.

Hyppiä-ros

- Han kom umiddelbart inn og organiserte forsvaret. Han var en leder der bak, og etter hvert som tiden har gått, er han bare blitt viktigere, sier den tidligere Liverpool-kapteinen og -midtstopperen Sami Hyypiä om van Dijk.

- Han gir medspillerne selvtillit og gjør at mange av de andre spiller bedre. Det er veldig vanskelig å finne en svakhet. Han er den ultimate midtstopperen, fortsetter rosen fra den finske bautaen.

Best hjemme

Liverpool har ikke tapt en eneste av de 25 hjemmekampene van Dijk har spilt i serien eller mesterligaen. Derimot tapte rødtrøyene samtlige tre bortekamper i høstens gruppespill i Europa. Det poengterer viktigheten av å få med seg et godt utgangspunkt fra hjemmekampen i dobbeltoppgjøret mot Bayern.

Tyskerne er kanskje ikke inne i sin beste sesong, men at det bor mål i Bayern-laget er det liten tvil om. Jürgen Klopp kjenner tirsdagens motstander bedre enn de fleste.

- Jeg har selvfølgelig sett mange Bayern-kamper gjennom årene, og også i denne sesongen. De er tyske mestere seks år på rad, og det er et av lagene de siste ti årene som alltid er i kvartfinale, semifinale eller finale i Champions League, sier den tidligere Borussia Dortmund-treneren.

- Uproblematisk

Fraværet av van Dijk til tross; Liverpool-keeper Alisson Becker hevder han ikke er bekymret foran møtet med Bayerns offensive stjernegalleri.

- Alle våre forsvarsspillere har vært i aksjon, så når én går ut og én kommer inn, så føler vi ikke noe tap, for vi er alle vant med hverandre.

- Det at backrekken kan kommunisere med hverandre og kjenner hverandre godt er avgjørende for ethvert lag. Vi virker trygge, sier den brasilianske målvakten.

Det at Liverpool stiller uten blant annet van Dijk på stopperplass, skaper problemer på stopperplass. Men kaptein Jordan Henderson er forberedt på i vikariere der om det trengs.

- Jeg ville åpenbart gitt alt. Uansett hvilken posisjon jeg blir spurt om, så er jeg 100 prosent klar, og jeg vil gi alt, sier Henderson på pressekonferansen i forkant av Champions League-kampen mot Bayern München.

Det skal sies at Bayerns svakhet også ligger defensivt i banen. Mens tyskerne ofte glitrer offensivt, har de sluppet inn uvanlig mange mål gjennom hele sesongen. De nylige bortekampene mot Augsburg (to baklengsmål) og Leverkusen (tre baklengsmål) har neppe skremt Klopp.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!