SKAPTE FRYKT: John Carew kom inn som innbytter ti minutter før slutt. Her blir han felt av Islands keeper Stefan Logi Magnusson og får straffespark.
Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
SKAPTE FRYKT: John Carew kom inn som innbytter ti minutter før slutt. Her blir han felt av Islands keeper Stefan Logi Magnusson og får straffespark. Foto: Håkon Mosvold Larsen, ScanpixVis mer

- Stopperne ble livredde da John kom inn

Med- og motspillere hyller en «Carew uten bilringer».

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Norge - Island 1-0.

John Carew var ute av troppen sist, og et opplagt andrevalg bak Moa foran kveldens kamp mot Island. Men det var først da spisskjempeveteranen kom inn at Norge klarte å trenge helt gjennom den islandske muren.

Til slutt skaffet Carew straffesparket som gjorde Mohammed Abdellaoue til matchvinner.

- Da John kom inn, merket jeg med en gang at midtstopperne ble livredde. Det var mye diskusjoner og prat om hva de skulle gjøre og hvem de skulle forholde seg til, sier Moa.

- Sett meg i glansdagene Konfrontert med denne påstanden blir Carew lattermild.

- Nei, jeg hører ikke på hva de sier. Jeg kan jo ikke islandsk. Men jeg forstår jo at når det kommer en som ... det er ikke mange av dem som er like høye som meg, da. Og så har de kanskje sett meg spille fotball før. Kanskje de har sett meg i mine glansdager, vet du. Ikke sant?

Og det er ikke bare Carew som tillater seg å spøke med kritikken han har fått for formen.

- Vi fikk en John Carew uten bilringer men med fart, sier Morten Gamst Pedersen, som var med i gjengen til tross for skaden.

- Nei, men det var bra for John, han har trent hardt og jeg syns han var frisk da han kom inn, vant alt i lufta. Det er morsomt når det blir sånn etter at han har hatt det litt «tøft», med usikkerhet rundt klubbvalg i sommer og alt sånt. Han viser styrke. Og det er rutinert i den straffesituasjonen, sier Gamsten.

Lagkaptein Brede Hangeland ber også Carew-kritikerne gå en runde med seg selv.

- De som lurte på om han var ferdig som fotballspiller, de må vel tro om igjen etter det der. Det var godt gammelt Carew-merke. Du kunne se på midtstopperne deres at de fikk litt å tenke på da han kom inn, sier stopperen.

Island-skryt Også motstanderne bekrefter respekten for den norske superjokeren.

- Norge får mer luftstyrke, og en mann som virkelig kan ta imot ballen og holde på den. Han viser før straffa at han har en fart som ikke mange klarer å følge. Han er en fantastisk spiller, og det visste vi fra før, sier Veigar Pall Gunnarsson som kom inn som innbytter for Island.

LSK-keeper Stefan Logi Magnusson felte Carew i forkant av straffesparket, og mener det var vanskelig å unngå å lage straffe.

- Han går inn i meg. Han ser opp, spiller ballen til siden og setter foten ut. En mann på 2,05 er vanskelig å unngå da. Men det er et soleklart straffespark. Det var rutinert gjort av ham, sier Magnusson.